reklama

  • 200 g těstoviny
  • 150 g brokolice "purple sprouting"
    nakrájená na kousky
  • 2 lžíce extra panenský olivový olej
  • 2 stroužky česnek
    nakrájený na plátky
  • 1/2 lžičky fenyklová semínka
    volitelné
  • 1/2 lžičky sušené chilli vločky
  • 2 klobása pikantní na italský způsob
    zbavená kůže a maso rozdělené na kousky
  • parmazán
    nastrouhaný, na posypání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal738
  • tuky34g
  • nasycené11g
  • sacharidy80g
  • cukry5g
  • vláknina7g
  • proteín34g
  • sůl1.25g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a vařte těstoviny al dente. Vhoďte brokolici a vařte ještě 2 minuty. Sceďte, a nechejte si na později 1-2 lžíce vody.

  • krok 2

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek, fenykl (pokud používáte) a chilli. Když vše začne získávat tmavou barvu, přidejte klobásu a smažte dozlatova tak, aby se klobása především prohřála. Vložte těstoviny a brokolici s odloženou vodou a promíchejte. Podávejte horké s nastrouhaným parmazánem.

reklama
reklama
reklama
reklama