Brokolicové těstoviny s klobásou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Suroviny
- 200 g těstoviny
- 150 g brokolice "purple sprouting", nakrájená na kousky
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
- 2 stroužky česnek, nakrájený na plátky
- 1/2 lžičky fenyklová semínka, volitelné
- 1/2 lžičky sušené chilli vločky
- 2 klobása pikantní na italský způsob, zbavená kůže a maso rozdělené na kousky
- parmazán, nastrouhaný, na posypání
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu velký hrnec s vodou a vařte těstoviny al dente. Vhoďte brokolici a vařte ještě 2 minuty. Sceďte, a nechejte si na později 1-2 lžíce vody.
- KROK 2
Ve velké pánvi rozehřejte olej a přidejte česnek, fenykl (pokud používáte) a chilli. Když vše začne získávat tmavou barvu, přidejte klobásu a smažte dozlatova tak, aby se klobása především prohřála. Vložte těstoviny a brokolici s odloženou vodou a promíchejte. Podávejte horké s nastrouhaným parmazánem.