Bruschetty s bobem zahradním a fetou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 2
Skip to ingredients
Suroviny
- 350 g bob zahradní, čerstvý nebo mražený
- 100 g sýr feta (nebo vegetariánská alternativa)
- 2 lžíce nasekané lístky máty
- 1 lžíce extra panenský olivový olej
- 50 g směs salátových listů
- 10 kusů třešňových rajčat, rozpůlených
- 1 lžička šťáva z citronu
- 4 plátky bagety, světlé nebo celozrnné
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu vodu v menším hrnci. Vsypte bob, uveďte do varu a vařte 4 minuty. Slijte a přes síto proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud boby nevychladnou. Pak boby vyloupejte ze slupky a dejte do misky.
- KROK 2
Rozdrobte na boby sýr feta a posypte lístky máty. Opepřete čerstvě mletým černým pepřem a zakápněte 2 lžičkami oleje. Jemně promíchejte.
- KROK 3
Salátové lístky a rajčata promíchejte se zbylým olivovým olejem a citronovou šťávou a rozdělte na 2 talíře. Bagetu opečte pod grilem nebo v toustovači nasucho dozlatova a dokřupava. Na teplé pečivo nandejte mix bobů, máty a fety a podávejte se salátkem.