Celozrnné zeleninové nudle do sklenice
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g celozrnné nudle (v suchém stavu)
- 2 lžičky arašídový olej
- 1 ks červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- ½ ks velká cuketa, nakrájená na nudličky
- 50 g mražené edamame, loupané
- 25 g mungo výhonky
- 1 ks mrkev, oloupaná a nakrájená na nudličky
- hrst baby špenát
- 2 až 4 lžíce smažená křupavá cibulka, hotová
- 2 lžíce koriandr, nahrubo nasekaný
Na zálivku
- 1 lžíce sezamový olej
- 2 lžíce šťáva Yuzu (nebo ze 2 limetek)
- 1 stroužek česnek, nadrobno nasekaný
- 1 ks červená chilli paprička. zbavená slupky a nakrájená nadrobno
- 1 lžička nastrouhaný zázvor
Postup přípravy
- KROK 1
Naplňte velký hrnec vodou a přiveďte ji k varu. Přidejte nudle a vařte 3 až 5 minut nebo do změknutí. Sceďte a nechte vychladnout.
- KROK 2
Velkou nepřilnavou pánev (nebo wok) postavte na středně vysoký plamen a přidejte arašídový olej. Když se rozpálí, přidejte červenou papriku a restujte 2-3 minuty, dokud mírně nezměkne. Přidejte cuketu, edamame a restujte další 1-2 minuty. Odstavte z ohně, přendejte do mísy a nechte vychladnout.
- KROK 3
Přísady na dresink prošlehejte v malé misce nebo ve 2 skleničkách, pokud si je berete s sebou do práce, osolte a opepřete.
- KROK 4
Nudle rozdělte do dvou sklenic nebo plastových nádob a navrch dejte vychladlou zeleninu, mungo výhonky, mrkev, špenát, smaženou cibulku a koriandr. Dresink přidejte těsně před jídlem.