reklama

Suroviny

  • 100 g celozrnné nudle (v suchém stavu)
  • 2 lžičky arašídový olej
  • 1 ks červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • ½ ks velká cuketa, nakrájená na nudličky
  • 50 g mražené edamame, loupané
  • 25 g mungo výhonky
  • 1 ks mrkev, oloupaná a nakrájená na nudličky
  • hrst baby špenát
  • 2 až 4 lžíce smažená křupavá cibulka, hotová
  • 2 lžíce koriandr, nahrubo nasekaný

Na zálivku

  • 1 lžíce sezamový olej
  • 2 lžíce šťáva Yuzu (nebo ze 2 limetek)
  • 1 stroužek česnek, nadrobno nasekaný
  • 1 ks červená chilli paprička. zbavená slupky a nakrájená nadrobno
  • 1 lžička nastrouhaný zázvor

Postup přípravy

  • KROK 1

    Naplňte velký hrnec vodou a přiveďte ji k varu. Přidejte nudle a vařte 3 až 5 minut nebo do změknutí. Sceďte a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Velkou nepřilnavou pánev (nebo wok) postavte na středně vysoký plamen a přidejte arašídový olej. Když se rozpálí, přidejte červenou papriku a restujte 2-3 minuty, dokud mírně nezměkne. Přidejte cuketu, edamame a restujte další 1-2 minuty. Odstavte z ohně, přendejte do mísy a nechte vychladnout.

  • KROK 3

    Přísady na dresink prošlehejte v malé misce nebo ve 2 skleničkách, pokud si je berete s sebou do práce, osolte a opepřete.

  • KROK 4

    Nudle rozdělte do dvou sklenic nebo plastových nádob a navrch dejte vychladlou zeleninu, mungo výhonky, mrkev, špenát, smaženou cibulku a koriandr. Dresink přidejte těsně před jídlem.

reklama
reklama
reklama
reklama