Celozrnné zeleninové nudle do sklenice
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 100 g celozrnné nudle(v suchém stavu)
- 2 lžičky arašídový olej
- 1 ks červená paprikanakrájená na tenké proužky
- ½ ks velká cuketanakrájená na nudličky
- 50 g mražené edamameloupané
- 25 g mungo výhonky
- 1 ks mrkevoloupaná a nakrájená na nudličky
- hrst baby špenát
- 2 až 4 lžíce smažená křupavá cibulkahotová
- 2 lžíce koriandrnahrubo nasekaný
Na zálivku
- 1 lžíce sezamový olej
- 2 lžíce šťáva Yuzu(nebo ze 2 limetek)
- 1 stroužek česneknadrobno nasekaný
- 1 ks červená chilli papričkazbavená slupky a nakrájená nadrobno
- 1 lžička nastrouhaný zázvor
- kcal369
- tuky11g
- nasycené2g
- sacharidy51g
- cukry13g
- vláknina9g
- proteín12g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Naplňte velký hrnec vodou a přiveďte ji k varu. Přidejte nudle a vařte 3 až 5 minut nebo do změknutí. Sceďte a nechte vychladnout.
krok 2
Velkou nepřilnavou pánev (nebo wok) postavte na středně vysoký plamen a přidejte arašídový olej. Když se rozpálí, přidejte červenou papriku a restujte 2-3 minuty, dokud mírně nezměkne. Přidejte cuketu, edamame a restujte další 1-2 minuty. Odstavte z ohně, přendejte do mísy a nechte vychladnout.
krok 3
Přísady na dresink prošlehejte v malé misce nebo ve 2 skleničkách, pokud si je berete s sebou do práce, osolte a opepřete.
krok 4
Nudle rozdělte do dvou sklenic nebo plastových nádob a navrch dejte vychladlou zeleninu, mungo výhonky, mrkev, špenát, smaženou cibulku a koriandr. Dresink přidejte těsně před jídlem.