Černobílé brownies
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 20 kusů
Suroviny
- 250 g máslo, plus navíc pro vymazání formy
- 200 g tmavá čokoláda
- 50 g bílá čokoláda
- 375 g třtinový cukr (krupice)
- 5 ks vejce, středně velká
- 50 g hladká mouka, plus 1 lžíce navíc
- 85 g kakao
- ½ lžičky prášek do pečiva
- 200 g smetanový sýr
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Formu o rozměrech 20 × 30 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. 150 g tmavé čokolády nasekejte nadrobno a zbývající tmavou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Najemno nasekanou čokoládu dejte do misky a rozpusťte ji nad malým hrncem s mírně vroucí vodou nebo v mikrovlnné troubě. Odstavte, aby trochu vychladla.
- KROK 2
Máslo a 350 g cukru dejte do mísy a ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Přidejte 4 vejce, jedno po druhém, mezi každým přidáním hmotu dobře prošlehejte, pak do ní prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a nasekané kousky čokolády. Vzniklé těsto přesuňte do připravené formy a uhlaďte jeho povrch.
- KROK 3
Nyní pracujte rychle. Vyklopte smetanový sýr do mísy a stěrkou rozšlehejte doměkka. Přidejte zbývající vejce, mouku a cukr a míchejte, dokud se nespojí. Lžící nanášejte na brownies kapky smetanové směsi, dokud ji nespotřebujete, a pomocí příborového nože nebo špejle obě směsi promíchejte, abyste vytvořili mramorový efekt. Pečte 30 minut, dokud těsto neztuhne – po vytažení z trouby by se brownies mělo ještě trochu chvět a špejle zapíchnutá do středu by měla být lepkavá. Před krájením na jednotlivé kostičky nechte zcela vychladnout ve formě.