reklama

  • 250 g máslo
    plus navíc pro vymazání formy
  • 200 g tmavá čokoláda
  • 50 g bílá čokoláda
  • 375 g třtinový cukr
    (krupice)
  • 5 ks vejce
    středně velká
  • 50 g hladká mouka
    plus 1 lžíce navíc
  • 85 g kakao
  • ½ lžičky prášek do pečiva
  • 200 g smetanový sýr

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal330
  • tuky22g
  • nasycené13g
  • sacharidy27g
  • cukry23g
  • vláknina3g
  • proteín4g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Formu o rozměrech 20 × 30 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. 150 g tmavé čokolády nasekejte nadrobno a zbývající tmavou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo. Najemno nasekanou čokoládu dejte do misky a rozpusťte ji nad malým hrncem s mírně vroucí vodou nebo v mikrovlnné troubě. Odstavte, aby trochu vychladla.

  • krok 2

    Máslo a 350 g cukru dejte do mísy a ušlehejte do světlé a nadýchané hmoty. Přidejte 4 vejce, jedno po druhém, mezi každým přidáním hmotu dobře prošlehejte, pak do ní prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Nakonec vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a nasekané kousky čokolády. Vzniklé těsto přesuňte do připravené formy a uhlaďte jeho povrch.

  • krok 3

    Nyní pracujte rychle. Vyklopte smetanový sýr do mísy a stěrkou rozšlehejte doměkka. Přidejte zbývající vejce, mouku a cukr a míchejte, dokud se nespojí. Lžící nanášejte na brownies kapky smetanové směsi, dokud ji nespotřebujete, a pomocí příborového nože nebo špejle obě směsi promíchejte, abyste vytvořili mramorový efekt. Pečte 30 minut, dokud těsto neztuhne – po vytažení z trouby by se brownies mělo ještě trochu chvět a špejle zapíchnutá do středu by měla být lepkavá. Před krájením na jednotlivé kostičky nechte zcela vychladnout ve formě.

reklama
reklama
reklama
reklama