Cheesecaková velikonoční vajíčka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- bez vaření + 2 hodiny chlazení
- Snadné
- 4 porce
- 1 ks velikonoční vejcečokoládové
- 75 g sušenkycelozrnné
- 25 g máslorozpuštěné
- 75 g mascarpone
- 100 g krémový sýr
- 2 lžíce cukrmoučkový
- 2 lžíce kakao
- 100 g smetana ke šlehání
- kcal631
- tuky49g
- nasycené30g
- sacharidy39g
- cukry30g
- vláknina3g
- proteín8g
- sůl0.7g
Postup přípravy
krok 1
Opatrně rozdělte velikonoční vajíčko na poloviny podél sváru. Použijte k tomu nůž namočený v horké vodě, spoj nejprve prořízněte, než ho začnete krájet, aby se vajíčko nerozbilo.
krok 2
Sušenky dejte do misky nebo sáčku a válečkem je rozdrťte. Vmíchejte do nich rozpuštěné máslo, směs by měla připomínat vlhký písek. Lžící naneste směs do půlek velikonočních vajíček a jemně upěchujte lžící. Uložte do chladu.
krok 3
Mascarpone, krémový sýr, moučkový cukr a kakao umíchejte do hladka. V samostatné misce vyšlehejte elektrickým šlehačem smetanu. Do sýrové směsi jemně vmíchejte šlehačku. Pak lžicí naneste tvarohovou náplň na vychladlé sušenkové základy ve velikonočních vejcích. Zarovnejte povrchy nožem nebo špachtlí, poté chlaďte alespoň 2 hodiny nebo přes noc, dokud náplň neztuhne.
krok 4
Plněné půlky vajec ozdobte malými čokoládovými vajíčky nebo jinými velikonočními cukrovinkami, pokapejte karamelem nebo rozpuštěnou čokoládou a podávejte.