reklama

  • 3 lžíce vinný nebo rýžový ocet
  • 500 ml kuřecí vývar
  • 1 lzice sójová omáčka
  • 1 až 2 lžíce hnědý cukr
  • 1 kousek velikosti palce zázvor
    oloupaný a nakrájený na tenké plátky
  • 2 malá chilli paprička
    nakrájená nadrobno
  • 3 jarní cibulka
    nakrájená nadrobno
  • 300 g malé krevety
    syrové, oloupané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal93
  • tuky1g
  • nasycené0g
  • sacharidy5g
  • cukry5g
  • vláknina0g
  • proteín17g
  • sůl1.39g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do hrnce dejte ocet, vývar, sójovou omáčku, cukr (začněte s 1 polévkovou lžící a druhou přidejte na konec, preferujete-li polévku sladší), zázvor, chilli papričky a jarní cibulku a přiveďte k varu.

  • krok 2

    Vařte 1 minutu a poté přidejte krevety, aby se prohřály. Podávejte v malých miskách nebo šálcích.

reklama
reklama
reklama
reklama