Chilli vývar s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 3 lžíce vinný nebo rýžový ocet
- 500 ml kuřecí vývar
- 1 lzice sójová omáčka
- 1 až 2 lžíce hnědý cukr
- 1 kousek velikosti palce zázvoroloupaný a nakrájený na tenké plátky
- 2 malá chilli papričkanakrájená nadrobno
- 3 jarní cibulkanakrájená nadrobno
- 300 g malé krevetysyrové, oloupané
- kcal93
- tuky1g
- nasycené0g
- sacharidy5g
- cukry5g
- vláknina0g
- proteín17g
- sůl1.39g
Postup přípravy
krok 1
Do hrnce dejte ocet, vývar, sójovou omáčku, cukr (začněte s 1 polévkovou lžící a druhou přidejte na konec, preferujete-li polévku sladší), zázvor, chilli papričky a jarní cibulku a přiveďte k varu.
krok 2
Vařte 1 minutu a poté přidejte krevety, aby se prohřály. Podávejte v malých miskách nebo šálcích.