
Chipsy z horkovzdušné fritézy
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + máčení
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 3 brambory(celkem asi 450 g)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce grilovacího kořenínebo jiného koření dle vaší volby
- dip ze zakysané smetany a cibulenebo jiný, de vaší chuti
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal204
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy30g
- cukry0.5g
- vláknina3g
- proteín3g
- sůl0.28g
Postup přípravy
krok 1
Nakrájejte brambory na tenké plátky - na struhadle, mixérem nebo na mandolíně. Poté je vložte do mísy s ledovou vodou a nechte máčet po dobu 15 minut.
krok 2
Položte plátky brambor na čistou utěrku a pečlivě osušte. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 210 °C. Pokapejte polovinu oleje na polovinu plátků brambor, poté promíchejte s polovinou koření a velkým množstvím soli a pepře.
krok 3
Vložte plátky brambor do košíku fritézy a protřepejte je do jedné vrstvy. Pečte 12-15 minut, v polovině doby protřepejte košíkem, dokud nejsou zlaté a křupavé. Opakujte se zbylými bramborami, olejem a kořením, poté podávejte s dipem dle vaší volby.