reklama

  • 3 brambory
    (celkem asi 450 g)
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce grilovacího koření
    nebo jiného koření dle vaší volby
  • dip ze zakysané smetany a cibule
    nebo jiný, de vaší chuti

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal204
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy30g
  • cukry0.5g
  • vláknina3g
  • proteín3g
  • sůl0.28g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Nakrájejte brambory na tenké plátky - na struhadle, mixérem nebo na mandolíně. Poté je vložte do mísy s ledovou vodou a nechte máčet po dobu 15 minut.

  • krok 2

    Položte plátky brambor na čistou utěrku a pečlivě osušte. Předehřejte horkovzdušnou fritézu na 210 °C. Pokapejte polovinu oleje na polovinu plátků brambor, poté promíchejte s polovinou koření a velkým množstvím soli a pepře.

  • krok 3

    Vložte plátky brambor do košíku fritézy a protřepejte je do jedné vrstvy. Pečte 12-15 minut, v polovině doby protřepejte košíkem, dokud nejsou zlaté a křupavé. Opakujte se zbylými bramborami, olejem a kořením, poté podávejte s dipem dle vaší volby.

reklama
reklama
reklama
reklama