Chřest s parmskou šunkou s citronovou majonézou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 5 jako samostatná jednohubka nebo 10 porcí, pokud je podáváno s dalším občerstvením
Skip to ingredients
Suroviny
- 20 špičky zeleného chřestu
- 5 plátky parmské šunky
- 200 ml lehká majonéza
- jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu a šťáva z ½ citronu
Postup přípravy
- KROK 1
Přiveďte k varu osolenou vodu, vložte chřest a vařte 2 minuty do změknutí. Sceďte a nechte dobře okapat. Každý plátek šunky rozčtvrťte na 4 kratší proužky, poté proužek obtočte uprostřed každého chřestového pazochu. Zopakujte se všemi pazochy a šunkou. Smíchejte majonézu s citronovou kůrou a šťávou a trochou česrtvě mletého pepře. Podávejte s chřestem, (může být jak za tepla, tak zastudena).