Chřest s vejcem naměkko
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 50 g jemné strouhanky
- špetka mletého chillia mleté sladké papriky
- 16-20 pazochů chřestu
- 4 vejce
- kcal186
- tuky10g
- nasycené2g
- sacharidy12g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín12g
- sůl0.72g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhanku a poté ji osmažte dokřupava a dozlatova. Dochuťte chilli, paprikou a vločkovou mořskou solí a nechte vychladnout. Chřest vařte 3–5 minut ve vroucí osolené vodě. Současně uvařte vejce po dobu 3-4 minut, aby byly naměkko. Každé vejce dejte do kalíšku a postavte na talíř. Chřest sceďte, nechte okapat a rozdělte na talíře. Posypte ochucenou opečenou strouhankou a podávejte.