Chřest s vejcem naměkko
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 50 g jemné strouhanky
- špetka mletého chilli a mleté sladké papriky
- 16-20 pazochů chřestu
- 4 vejce
Postup přípravy
- KROK 1
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte strouhanku a poté ji osmažte dokřupava a dozlatova. Dochuťte chilli, paprikou a vločkovou mořskou solí a nechte vychladnout. Chřest vařte 3–5 minut ve vroucí osolené vodě. Současně uvařte vejce po dobu 3-4 minut, aby byly naměkko. Každé vejce dejte do kalíšku a postavte na talíř. Chřest sceďte, nechte okapat a rozdělte na talíře. Posypte ochucenou opečenou strouhankou a podávejte.