Chřest se šunkou zapečený ve svítku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 16 silné pazochy chřestu, bez dřevanatých konců
- 2 lžíce rostlinný olej
- 2 vejce
- 140 g samokypřící mouka, (nebo hladká mouka smíchaná s 1 lžičkou kypřicího prášku do pečiva)
- 150 ml mléko
- 2 lžíce nasekaná směs bylinek, (např. petržel, kopr a oregano)
- 8 plátky libové šunky, rozpůlené
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu předehřejte na 220°C. Špičky chřestu vařte 2 minuty ve vroucí osolené vodě, sceďte a dejte stranou osušit na kuchyňskou papírovou utěrku.
- KROK 2
Olej nalijte do mělké zapékací nádoby o rozměrech 37 cm x 26,5 cm a vložte do trouby, aby se olej zahřál. Vejce, mouku, mléko a 150 ml studené vody vyšlehejte dohladka důkladně metlou nebo pomocí elektického mixéru. Osolte, oepeřete čerstvě mletým pepřem a vmíchejte bylinky.
- KROK 3
Každý pazoch chřestu zabalte do kousku šunky. Vložte je do rozpáleného pekáčku a zalijte těstem. Bez prodlení vložte do trouby a pečte 20 minut, nebo až se těsto vyroste a zezlátne. Podávejte s křupavým zeleným salátem.