Chřest v listovém těstě se šunkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
- hladká moukana poprášení
- 375g listové těstovcelku
- 150 g krémový smetanový sýr
- 4 plátky šunky
- 400 g chřestzkrácený a bez dřevnatých konců
- 1 střední vejcerozšlehané
- křupavý listový salátk podávání
- kcal567
- tuky40g
- nasycené11g
- sacharidy37g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín16g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 200°C a vyložte nízký plech pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše těsto rozválejte na velký čtverec o rozměrech asi 30 x 30 cm, poté nakrájejte na 4 čtverce, každý o rozměrech 15 x 15 cm.
krok 2
Na každý čtverec rozetřete čtvrtinu smetanového sýra, po okrajích nechte asi 1 cm volného místa. Plátek šunky omotejte kolem 4-5 konců chřestu. Vzniklý svazek položte na sýr, lehce osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem a okraje těsta potřeme trochou rozšlehaného vejce.
krok 3
Dva okraje čtverce přehněte k sobě do středu, aby spoj vyšel na střed balíčku a horní a spodní část chřestu z těsta vykukovala. Balíčky položte na plech a těsto potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 20–25 minut, dokud těsto není upečené, zlaté a nafouknuté a chřest měkký. Ihned podávejte s křupavým sezónním salátem.