reklama

Suroviny

  • 250 g bílý chřest
  • 250 g zelený chřest
  • 150 g parmská šunka (prosciutto)
  • 100 g parmazán, nastrouhaný najemno
  • 20 ml olivový olej
  • 5 g sůl

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací mísu vymažte 10 ml olivového oleje pomocí štětce nebo papírové utěrky.

  • KROK 2

    Zelený chřest omyjte, bílý oloupejte, odřízněte nebo ulomte dřevnaté konce. Připravený chřest vhoďte do vroucí osolené vody. Po 2 minutách zelený chřest děrovanou lžící vyjměte a bílý chřest vařte dalších 5 minut. Zelený i bílý opláchněte studenou vodou.

  • KROK 3

    Chřest obalte tenkými plátky šunky. Bílé, silnější stonky obalujte jednotlivě, tenké zelené stonky balte po svazečcích.

  • KROK 4

    Chřest v parmské šunce vložte do zapékací mísy, pokapejte zbylým olivovým olejem a bohatě posypte strouhaným parmazánem. Pečte 8-10 minut. Po vyndání z trouby ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama