reklama

  • 1 lžička světlé sezamové semínko
  • 140 g chřest
  • 50 g hrášek
    čerstvý a vyloupaný
  • 200 g cuketa
  • 1 lžička sezamový nebo olivový olej
  • malá hrst lístků rukoly
  • 20 g sýr feta
  • jemně nastrouhaná kůra z 1/2 citronu

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal214
  • tuky11g
  • nasycené4g
  • sacharidy12g
  • cukry7g
  • vláknina9g
  • proteín15g
  • sůl0.8g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte nasucho menší pánev a vsypte sezam. Opékejte a potřásejte pánví a dávejte pozor, aby se semínka nepřipálila. Když voní a mají světle zlatavou barvu, vyklopte je na talířek.

  • krok 2

    Chřest vařte v páře 3–4 minuty, až bude téměř hotový. Vylovte jej a pak jej vložte do misky s ledovou vodou, aby se prudce zchladil, poté sceďte a důkladně osušte. Hrášek vařte 3 minuty ve vroucí vodě, která posloužila k napařování chřestu a poté sceďte a zchlaďte pod studenou tekoucí vodou. Cukety nakrájejte na asi 0,5 cm silná kolečka.

  • krok 3

    Rozpalte pořádně grilovací pánev. Plátky chřestu a kolčka cukety potřete slabě olejem a po dávkách grilujte, až jim naskáčou tmavé puchýřky. Chřest nakrájejte na 5 cm špalíky.

  • krok 4

    Smíchejte chřest, cukety, hrášek, rukolu, nadrobenou fetu a citronovou kůru. Před podáváním dobře opepřete čerstvě mletým pepřem a posypte opraženými sezamovými semínky.

reklama
reklama
reklama
reklama