reklama

  • 4 vejce
    lehce rozšlehané
  • 100 ml mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 100 g plnotučného krémového sýru
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 4 lžíce ostružinového kompotu
  • 4 plátky bílého chleba
    z předchozího dne
  • 25 g másla

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal767
  • tuky41g
  • nasycené19g
  • sacharidy74g
  • cukry40g
  • vláknina2g
  • proteín30g
  • sůl1.96g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vejce, mléko, vanilkový extrakt a hnědý cukr dejte do velké hluboké mísy a prošlehejte.

  • krok 2

    Krémový sýr ušlehejte s moučkovým cukrem do roztíratelného stavu. Měkký sýr potřete na 2 plátky chleba, pokapejte 1 lžící kompotu a poté přiklopte zbývajícím chlebem. Sendvič ponořte do vaječné směsi a nechte 30 sekund odležet, než jej opatrně otočíte a namočíte druhou stranu.

  • krok 3

    Ve velké pánvi rozpusťte máslo, dokud nezpění, a poté sendviče opékejte 3–4 minuty z každé strany, dokud nezezlátnou a mírně se nafouknou. Rozkrojte napůl a podávejte s extra ostružinovým kompotem a kopečkem zmrzliny, pokud chcete.

reklama
reklama
reklama
reklama