reklama

  • 4 ks avokádo
    zralé, nakrájené na malé kousky
  • šťáva
    ze 2 citronů nebo ze 4 limetek
  • 12 ks rajčata cherry
    nakrájená
  • 4 lžíce pažitka
    nasekaná
  • Tabasco
    podle chuti
  • 600 g krevety
    velké, oloupané, vařené, (pokud jsou rozmražené, osušte je)
  • 300 g krémový sýr
  • 2 bagety
    nakrájené na plátky
  • olivový olej
    na potření

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal350
  • tuky20g
  • nasycené4g
  • sacharidy26g
  • cukry3g
  • vláknina3g
  • proteín18g
  • sůl1.58g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte v misce avokádo s citronovou nebo limetkovou šťávou. Přidejte rajčata se 2 lžícemi pažitky a Tabascem a podle chuti okořeňt.

  • krok 2

    Krevety rozdělte do 12 sklenic nebo skleněných misek. Nalijte na ně avokádovou směs. Smíchejte krémový sýr s 1 polévkovou lžící pažitky a okořeňte podle chuti. Navrch posypte zbylou pažitkou. Před servírováním alespoň 2 hodiny vychlaďte.

  • krok 3

    Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte na grilu, podávejte s vychlazeným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama