Citronové krevety s avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 ks avokádo zralé, nakrájené na malé kousky
- šťáva ze 2 citronů nebo ze 4 limetek
- 12 ks rajčata cherry, nakrájená
- 4 lžíce pažitka nasekaná
- Tabasco, podle chuti
- 600 g krevety velké, oloupané, vařené, (pokud jsou rozmražené, osušte je)
- 300 g krémový sýr
- 2 bagety, nakrájené na plátky
- olivový olej na potření
Postup přípravy
- KROK 1
Smíchejte v misce avokádo s citronovou nebo limetkovou šťávou. Přidejte rajčata se 2 lžícemi pažitky a Tabascem a podle chuti okořeňt.
- KROK 2
Krevety rozdělte do 12 sklenic nebo skleněných misek. Nalijte na ně avokádovou směs. Smíchejte krémový sýr s 1 polévkovou lžící pažitky a okořeňte podle chuti. Navrch posypte zbylou pažitkou. Před servírováním alespoň 2 hodiny vychlaďte.
- KROK 3
Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte na grilu, podávejte s vychlazeným salátem.