Citronové krevety s avokádem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 12 porcí
Přejít na suroviny
- 4 ks avokádozralé, nakrájené na malé kousky
- šťávaze 2 citronů nebo ze 4 limetek
- 12 ks rajčata cherrynakrájená
- 4 lžíce pažitkanasekaná
- Tabascopodle chuti
- 600 g krevetyvelké, oloupané, vařené, (pokud jsou rozmražené, osušte je)
- 300 g krémový sýr
- 2 bagetynakrájené na plátky
- olivový olejna potření
- kcal350
- tuky20g
- nasycené4g
- sacharidy26g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín18g
- sůl1.58g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte v misce avokádo s citronovou nebo limetkovou šťávou. Přidejte rajčata se 2 lžícemi pažitky a Tabascem a podle chuti okořeňt.
krok 2
Krevety rozdělte do 12 sklenic nebo skleněných misek. Nalijte na ně avokádovou směs. Smíchejte krémový sýr s 1 polévkovou lžící pažitky a okořeňte podle chuti. Navrch posypte zbylou pažitkou. Před servírováním alespoň 2 hodiny vychlaďte.
krok 3
Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte na grilu, podávejte s vychlazeným salátem.