
Citronové krevety s avokádem
12 porcí
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Citronové krevety s avokádem jsou velmi rychlý dezert, který se vyplatí připravit alespoň dvě hodiny předem, aby se stihl dostatečně vychladit. Doporučujeme ho servírovat ve skleničkách nebo skleněných miskách, aby lépe vynikly jeho barvené vrstvy.
Přejít na suroviny
- 4 ks avokádozralé, nakrájené na malé kousky
- šťávaze 2 citronů nebo ze 4 limetek
- 12 ks rajčata cherrynakrájená
- 4 lžíce pažitkanasekaná
- Tabascopodle chuti
- 600 g krevetyvelké, oloupané, vařené, (pokud jsou rozmražené, osušte je)
- 300 g krémový sýr
- 2 bagetynakrájené na plátky
- olivový olejna potření
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal350
- tuky20g
- nasycené4g
- sacharidy26g
- cukry3g
- vláknina3g
- proteín18g
- sůl1.58g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte v misce avokádo s citronovou nebo limetkovou šťávou. Přidejte rajčata se 2 lžícemi pažitky a Tabascem a podle chuti okořeňt.
krok 2
Krevety rozdělte do 12 sklenic nebo skleněných misek. Nalijte na ně avokádovou směs. Smíchejte krémový sýr s 1 polévkovou lžící pažitky a okořeňte podle chuti. Navrch posypte zbylou pažitkou. Před servírováním alespoň 2 hodiny vychlaďte.
krok 3
Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte na grilu, podávejte s vychlazeným salátem.