Citrónové rizoto s krevetami a hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 1 ks cibulena jemno
- 300 g rýžena risotto
- 1 sklenka bílé víno
- 700 ml vývarhorký rybí
- 400 g krevetyrozmrazené, syrové
- 200 g mražený hrášek
- 1 ks chilli paprikačervená, nasekaná
- 1 ks citron
- kcal462
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy68g
- cukry4g
- vláknina5g
- proteín27g
- sůl2g
Postup přípravy
krok 1
V tlakovém hrnci rozehřejte olej. Vmíchejte cibuli a za občasného promíchání ji zlehka opékejte 8 – 10 minut, dokud nezměkne. Přidejte k cibuli rýži a promíchejte, aby se obalila v oleji. Míchejte, až dokud nezačnou zrnka rýže na koncích průhlednět.
krok 2
Zalijte vínem a duste do úplného odpaření. Zalijte vývarem, zavřete víko hrnce a nastavte na vysoký tlak. Vařte 5 minut, poté tlak rychle uvolněte. Umístěte hrnec zpět na mírný oheň a přimíchejte krevety a hrášek. Mírně duste, dokud krevety nezrůžoví. Rizoto by mělo být krémové a lehce polévkové.
krok 3
Přimíchejte chilli, citronovou šťávu a zbývající olivový olej. Nechte rizoto pár minut odpočinout a poté podávejte posypané citronovou kůrou.