reklama

  • 2 lžíce olivový olej
  • 1 ks cibule
    na jemno
  • 300 g rýže
    na risotto
  • 1 sklenka bílé víno
  • 700 ml vývar
    horký rybí
  • 400 g krevety
    rozmrazené, syrové
  • 200 g mražený hrášek
  • 1 ks chilli paprika
    červená, nasekaná
  • 1 ks citron

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal462
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy68g
  • cukry4g
  • vláknina5g
  • proteín27g
  • sůl2g

Postup přípravy

  • krok 1

    V tlakovém hrnci rozehřejte olej. Vmíchejte cibuli a za občasného promíchání ji zlehka opékejte 8 – 10 minut, dokud nezměkne. Přidejte k cibuli rýži a promíchejte, aby se obalila v oleji. Míchejte, až dokud nezačnou zrnka rýže na koncích průhlednět.

  • krok 2

    Zalijte vínem a duste do úplného odpaření. Zalijte vývarem, zavřete víko hrnce a nastavte na vysoký tlak. Vařte 5 minut, poté tlak rychle uvolněte. Umístěte hrnec zpět na mírný oheň a přimíchejte krevety a hrášek. Mírně duste, dokud krevety nezrůžoví. Rizoto by mělo být krémové a lehce polévkové.

  • krok 3

    Přimíchejte chilli, citronovou šťávu a zbývající olivový olej. Nechte rizoto pár minut odpočinout a poté podávejte posypané citronovou kůrou.

reklama
reklama
reklama
reklama