reklama

  • 300 g těstoviny
    krátkého tvaru (např. farfalle)
  • 1 ks brokolice
    rozdělená na malé růžičky
  • 200 g velké krevety
    vařené, přepůlené
  • 3 lžíce crème fraîche
    nebo vysokoprocentní smetana
  • ½ citronu
    šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal382
  • tuky7g
  • nasycené3g
  • sacharidy59g
  • cukry3g
  • vláknina5g
  • proteín24g
  • sůl0.93g

Postup přípravy

  • krok 1

    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu a během vaření si odeberte trochu vroucí vody. Tři minuty předtím, než jsou těstoviny hotové, k nim přidejte brokolici a vařte další tři minuty. Pak vše sceďte a vraťte zpátky do hrnce.

  • krok 2

    Snižte teplotu na velmi nízký stupeň a opatrně přimíchejte krevety, crème fraîche, citronovou šťávu, osolte a opepřete. Pokud se vám konzistence pokrmu zdá příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin. Podávejte ve chvíli, kdy je směs dostatečně teplá.

reklama
reklama
reklama
reklama