Citronový cheesecake (nepečený)
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 110 g digestivní sušenky
- 50 g máslo
- 25 g světlý hnědý cukr
- 350 g mascarpone
- 75 g cukr krupice
- 1 ks citron, nastrouhaná kůra
- 2 až 3 ks citron, šťáva (asi 90 ml)
Postup přípravy
- KROK 1
Rozdrťte sušenky v potravinovém sáčku pomocí válečku nebo v kuchyňském robotu. V hrnci rozpusťte máslo, pak odstavte z ohně a vmíchejte hnědý cukr a sušenkovou drť.
- KROK 2
Dno dortové formy (o průměru 20 cm a s odnímatelným dnem) vyložte pečicím papírem. Na dno formy natlačte sušenkovou směs a během přípravy krému ji nechte vychladit v lednici.
- KROK 3
Mascarpone, krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu vyšlehejte do hladkého krému, který následně rozetřete na sušenkový základ a nechte několik hodin chladit.