Citronový cheesecake (nepečený)
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 110 g digestivní sušenky
- 50 g máslo
- 25 g světlý hnědý cukr
- 350 g mascarpone
- 75 g cukr krupice
- 1 ks citronnastrouhaná kůra
- 2 až 3 ks citronšťáva (asi 90 ml)
- kcal470
- tuky37g
- nasycené23g
- sacharidy31g
- cukry22g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.5g
Postup přípravy
krok 1
Rozdrťte sušenky v potravinovém sáčku pomocí válečku nebo v kuchyňském robotu. V hrnci rozpusťte máslo, pak odstavte z ohně a vmíchejte hnědý cukr a sušenkovou drť.
krok 2
Dno dortové formy (o průměru 20 cm a s odnímatelným dnem) vyložte pečicím papírem. Na dno formy natlačte sušenkovou směs a během přípravy krému ji nechte vychladit v lednici.
krok 3
Mascarpone, krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu vyšlehejte do hladkého krému, který následně rozetřete na sušenkový základ a nechte několik hodin chladit.