reklama

Suroviny

  • 110 g digestivní sušenky
  • 50 g máslo
  • 25 g světlý hnědý cukr
  • 350 g mascarpone
  • 75 g cukr krupice
  • 1 ks citron, nastrouhaná kůra
  • 2 až 3 ks citron, šťáva (asi 90 ml)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozdrťte sušenky v potravinovém sáčku pomocí válečku nebo v kuchyňském robotu. V hrnci rozpusťte máslo, pak odstavte z ohně a vmíchejte hnědý cukr a sušenkovou drť.

  • KROK 2

    Dno dortové formy (o průměru 20 cm a s odnímatelným dnem) vyložte pečicím papírem. Na dno formy natlačte sušenkovou směs a během přípravy krému ji nechte vychladit v lednici.

  • KROK 3

    Mascarpone, krupicový cukr, citronovou kůru a šťávu vyšlehejte do hladkého krému, který následně rozetřete na sušenkový základ a nechte několik hodin chladit.

reklama
reklama
reklama
reklama