Čokoládové americké palačinky se šlehačkou a javorovým sirupem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 16 ks
Skip to ingredients
Suroviny
- 225g hladká mouka
- 50g kakao, prosát
- 1 prášek do pečiva
- 1 cukr krystal
- 2 vejce velká
- 400ml mléko plnotučné
- 100 g čokoláda tmavá
- 1 rostlinný olej
- 50g máslo, na kostky
K podávání
- 300 ml smetana ke šlehání
- 2 lžíce cukr moučkový
- 1 lžička vanilková pasta nebo extrakt
- ovoce (jahody, maliny, borůvky)
- javorový sirup
Postup přípravy
- KROK 1
Mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a cukr dejte do velké mísy se špetkou soli. Přidejte vejce a šlehejte do hladka. Postupně zašlehejte mléko, až vznikne hladké těsto. Poté vmíchejte nasekanou čokoládu.
- KROK 2
V nepřilnavé pánvi rozehřejte špetku oleje a trochu másla, dokud nezačne prskat. Na každou palačinku použijte 2 lžíce těsta, které naneste do pánve. Opékejte 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Otočte a pečte ještě další 2 minuty (budete to muset dělat po dávkách). Během pečení udržujte palačinky teplé v mírně vyhřáté troubě.
- KROK 3
K podávání ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Palačinky podávejte se šlehačkou, lesním ovocem a javorovým sirupem.