Čokoládové americké palačinky se šlehačkou a javorovým sirupem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 16 ks
Přejít na suroviny
- 225g hladká mouka
- 50g kakaoprosát
- 1 prášek do pečiva
- 1 cukrkrystal
- 2 vejcevelká
- 400ml mlékoplnotučné
- 100 g čokoládatmavá
- 1 rostlinný olej
- 50g máslona kostky
K podávání
- 300 ml smetanake šlehání
- 2 lžíce cukrmoučkový
- 1 lžička vanilková pastanebo extrakt
- ovoce(jahody, maliny, borůvky)
- javorový sirup
- kcal254
- tuky18g
- nasycené11g
- sacharidy19g
- cukry7g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a cukr dejte do velké mísy se špetkou soli. Přidejte vejce a šlehejte do hladka. Postupně zašlehejte mléko, až vznikne hladké těsto. Poté vmíchejte nasekanou čokoládu.
krok 2
V nepřilnavé pánvi rozehřejte špetku oleje a trochu másla, dokud nezačne prskat. Na každou palačinku použijte 2 lžíce těsta, které naneste do pánve. Opékejte 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Otočte a pečte ještě další 2 minuty (budete to muset dělat po dávkách). Během pečení udržujte palačinky teplé v mírně vyhřáté troubě.
krok 3
K podávání ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Palačinky podávejte se šlehačkou, lesním ovocem a javorovým sirupem.