reklama

Suroviny

  • 225g hladká mouka
  • 50g kakao, prosát
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 cukr krystal
  • 2 vejce velká
  • 400ml mléko plnotučné
  • 100 g čokoláda tmavá
  • 1 rostlinný olej
  • 50g máslo, na kostky

K podávání

  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 1 lžička vanilková pasta nebo extrakt
  • ovoce (jahody, maliny, borůvky)
  • javorový sirup

Postup přípravy

  • KROK 1

    Mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva a cukr dejte do velké mísy se špetkou soli. Přidejte vejce a šlehejte do hladka. Postupně zašlehejte mléko, až vznikne hladké těsto. Poté vmíchejte nasekanou čokoládu.

  • KROK 2

    V nepřilnavé pánvi rozehřejte špetku oleje a trochu másla, dokud nezačne prskat. Na každou palačinku použijte 2 lžíce těsta, které naneste do pánve. Opékejte 2 minuty, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Otočte a pečte ještě další 2 minuty (budete to muset dělat po dávkách). Během pečení udržujte palačinky teplé v mírně vyhřáté troubě.

  • KROK 3

    K podávání ušlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vanilkou do zhoustnutí. Palačinky podávejte se šlehačkou, lesním ovocem a javorovým sirupem.

reklama
reklama
reklama
reklama