Čokoládové mramorované lívance
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 ks
Přejít na suroviny
- 200 g hladká mouka
- 1 lžičke prášek do pečiva
- 2 ks vejce
- 2 lžíce cukrkrupice
- 300 ml mlékoplnotučné
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 2 lžíce kakao
- olejna smažení
- čokoládová polevak podávání
- kcal116
- tuky3g
- nasycené1g
- sacharidy17g
- cukry5g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Do mísy dejte mouku, vejce a cukr. Přilijte mléko a šlehejte, dokud nevznikne hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části. Do jedné zašlehejte vanilkový extrakt a do druhé kakaový prášek.
krok 2
Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a rozehřejte na střední teplotu. Dvěma lžícemi střídavě nanášejte světlé a tmavé těsto na sebe – nejprve kápněte tmavé těsto, poté lehce mimo střed tmavého těsta kápněte světlé těsto a tento proces cca dvakrát opakujte, dokud nevznikne větší kulatý lívanec s pruhovaným vzorem. Smažte, dokud se na těstě neudělají bublinky. Pak lívanec obraťte a smažte dalších 30 sekund. Postup opakujte se zbytkem těsta. Podávejte polité čokoládovou polevou.