reklama

  • 200 g hladká mouka
  • 1 lžičke prášek do pečiva
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce cukr
    krupice
  • 300 ml mléko
    plnotučné
  • 1 lžička vanilkový extrakt
  • 2 lžíce kakao
  • olej
    na smažení
  • čokoládová poleva
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal116
  • tuky3g
  • nasycené1g
  • sacharidy17g
  • cukry5g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Do mísy dejte mouku, vejce a cukr. Přilijte mléko a šlehejte, dokud nevznikne hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části. Do jedné zašlehejte vanilkový extrakt a do druhé kakaový prášek.

  • krok 2

    Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a rozehřejte na střední teplotu. Dvěma lžícemi střídavě nanášejte světlé a tmavé těsto na sebe – nejprve kápněte tmavé těsto, poté lehce mimo střed tmavého těsta kápněte světlé těsto a tento proces cca dvakrát opakujte, dokud nevznikne větší kulatý lívanec s pruhovaným vzorem. Smažte, dokud se na těstě neudělají bublinky. Pak lívanec obraťte a smažte dalších 30 sekund. Postup opakujte se zbytkem těsta. Podávejte polité čokoládovou polevou.

reklama
reklama
reklama
reklama