Čokoládové mramorované lívance
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 ks
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g hladká mouka
- 1 lžičke prášek do pečiva
- 2 ks vejce
- 2 lžíce cukr krupice
- 300 ml mléko plnotučné
- 1 lžička vanilkový extrakt
- 2 lžíce kakao
- olej, na smažení
- čokoládová poleva, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Do mísy dejte mouku, vejce a cukr. Přilijte mléko a šlehejte, dokud nevznikne hladké těsto. Rozdělte ho na dvě části. Do jedné zašlehejte vanilkový extrakt a do druhé kakaový prášek.
- KROK 2
Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a rozehřejte na střední teplotu. Dvěma lžícemi střídavě nanášejte světlé a tmavé těsto na sebe – nejprve kápněte tmavé těsto, poté lehce mimo střed tmavého těsta kápněte světlé těsto a tento proces cca dvakrát opakujte, dokud nevznikne větší kulatý lívanec s pruhovaným vzorem. Smažte, dokud se na těstě neudělají bublinky. Pak lívanec obraťte a smažte dalších 30 sekund. Postup opakujte se zbytkem těsta. Podávejte polité čokoládovou polevou.