reklama

  • 60 g kakaa
    prosátého
  • 200 g krupicového cukru
  • 60 ml rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • 180 g hladké mouky
  • 1lžička sůl
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • barevný posyp

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal72
  • tuky3g
  • nasycené1g
  • sacharidy11g
  • cukry7g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.05g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte kakao, krupicový cukr a olej dohromady. Do směsi zašlehávejte vejce jedno po druhém, dokud nejsou důkladně promíchaná.

  • krok 2

    V jiné misce smíchejte mouku, kypřicí prášek do pečiva a špetku soli, poté přidejte ke kakaové směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud se těsto zdá příliš tekuté, přesuňte jej do ledničky a nechte chladit asi 1 hodinu.

  • krok 3

    Rozpalte troubu na 190 °C/170 °C horkovzduch/plyn 5 a vyložte plech na pečení pečicím papírem. Z těsta vytvořte kuličku o velikosti velké lžíce, poté ji obalte v posypech – možná budete muset posypy přitlačit, zejména pokud jste těsto chladili. Pokud se špatně lepí, rolujte kuličky těsta mezi rukama, dokud se směs trochu nezahřeje. Opakujte s ostatním těstem a pokládejte je rovnoměrně na plech.

  • krok 4

    Pečte uprostřed trouby asi 10 minut – při pečení se sušenky lehce zkrabatí. Sušenky ztuhnou, jakmile vychladnou, takže je nepřepečte. Přeneste na chladící mřížku a nechte vychladnout.

reklama
reklama
reklama
reklama