Čokoládovo-malinové poháry s čokoládovými makronkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 6 porcí
Suroviny
- 300 g mražené maliny (není třeba je rozmrazovat)
- 1 lžíce brandy (nemusí být)
- 3 lžíce malinová zavařenina
- 175 g tmavá čokoláda + navíc nastrouhaná čokoláda na ozdobu
- 300 g husté krémový malinový jogurt
- 300 ml vanilkový pudink, hotový
- čokoládové makronky (viz níže) nebo kupované sušenky, k podávání
Na čokoládové makronky
- 2 ks bílek
- 100 g moučkový cukr + navíc na poprášení
- 100 g mleté mandle
- 25 g kakao
- 6 ks loupané mandle
Postup přípravy
- KROK 1
Smíchejte maliny s brandy a malinovou zavařeninou, poté rozdělte do 6 sklenic.
- KROK 2
Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné misky, tu umístěte nad vodní lázeň a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte jogurt a pudink. Hotový krém rozdělte do sklenic na maliny. Zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do chvíle, dokud nebudete připraveni k podávání. Před podáváním posypte strouhanou tmavou čokoládou.
- KROK 3
Chcete-li vyrobit čokoládové makronky, zahřejte troubu na 190°C a vyložte plech pečicím papírem. Ze 2 bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do něj zašlehejte 50 g moučkového cukru až je hustý a lesklý. Smíchejte 100 g mletých mandlí a 25 g kakaa s dalšími 50 g moučkového cukru a poté vmíchejte do bílkového sněhu. Těsto rozdělte na 12 dílů, namočte si ruce a poté vytvarujte každý kousek do koule. Rozložte je s rozestupy na plech a mírně je zploštěte. Na každou makronku položte loupanou mandli a lehce přitlačte. Pečte 10 minut, dokud makronky neztuhnou, ale uprostřed budou stále měkké. Nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem. Lze vyrobit 2 dny předem a uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.