reklama

Suroviny

  • 300 g mražené maliny (není třeba je rozmrazovat)
  • 1 lžíce brandy (nemusí být)
  • 3 lžíce malinová zavařenina
  • 175 g tmavá čokoláda + navíc nastrouhaná čokoláda na ozdobu
  • 300 g husté krémový malinový jogurt
  • 300 ml vanilkový pudink, hotový
  • čokoládové makronky (viz níže) nebo kupované sušenky, k podávání

Na čokoládové makronky

  • 2 ks bílek
  • 100 g moučkový cukr + navíc na poprášení
  • 100 g mleté mandle
  • 25 g kakao
  • 6 ks loupané mandle

Postup přípravy

  • KROK 1

    Smíchejte maliny s brandy a malinovou zavařeninou, poté rozdělte do 6 sklenic.

  • KROK 2

    Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné misky, tu umístěte nad vodní lázeň a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte jogurt a pudink. Hotový krém rozdělte do sklenic na maliny. Zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do chvíle, dokud nebudete připraveni k podávání. Před podáváním posypte strouhanou tmavou čokoládou.

  • KROK 3

    Chcete-li vyrobit čokoládové makronky, zahřejte troubu na 190°C a vyložte plech pečicím papírem. Ze 2 bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do něj zašlehejte 50 g moučkového cukru až je hustý a lesklý. Smíchejte 100 g mletých mandlí a 25 g kakaa s dalšími 50 g moučkového cukru a poté vmíchejte do bílkového sněhu. Těsto rozdělte na 12 dílů, namočte si ruce a poté vytvarujte každý kousek do koule. Rozložte je s rozestupy na plech a mírně je zploštěte. Na každou makronku položte loupanou mandli a lehce přitlačte. Pečte 10 minut, dokud makronky neztuhnou, ale uprostřed budou stále měkké. Nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem. Lze vyrobit 2 dny předem a uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

reklama
reklama
reklama
reklama