reklama

  • 300 g mražené maliny
    (není třeba je rozmrazovat)
  • 1 lžíce brandy
    (nemusí být)
  • 3 lžíce malinová zavařenina
  • 175 g tmavá čokoláda
    + navíc nastrouhaná čokoláda na ozdobu
  • 300 g husté krémový malinový jogurt
  • 300 ml vanilkový pudink
    hotový
  • čokoládové makronky (viz níže) nebo kupované sušenky
    k podávání

Na čokoládové makronky

  • 2 ks bílek
  • 100 g moučkový cukr
    + navíc na poprášení
  • 100 g mleté mandle
  • 25 g kakao
  • 6 ks loupané mandle

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal300
  • tuky13g
  • nasycené7g
  • sacharidy43g
  • cukry40g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.16g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smíchejte maliny s brandy a malinovou zavařeninou, poté rozdělte do 6 sklenic.

  • krok 2

    Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné misky, tu umístěte nad vodní lázeň a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte jogurt a pudink. Hotový krém rozdělte do sklenic na maliny. Zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do chvíle, dokud nebudete připraveni k podávání. Před podáváním posypte strouhanou tmavou čokoládou.

  • krok 3

    Chcete-li vyrobit čokoládové makronky, zahřejte troubu na 190°C a vyložte plech pečicím papírem. Ze 2 bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do něj zašlehejte 50 g moučkového cukru až je hustý a lesklý. Smíchejte 100 g mletých mandlí a 25 g kakaa s dalšími 50 g moučkového cukru a poté vmíchejte do bílkového sněhu. Těsto rozdělte na 12 dílů, namočte si ruce a poté vytvarujte každý kousek do koule. Rozložte je s rozestupy na plech a mírně je zploštěte. Na každou makronku položte loupanou mandli a lehce přitlačte. Pečte 10 minut, dokud makronky neztuhnou, ale uprostřed budou stále měkké. Nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem. Lze vyrobit 2 dny předem a uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

reklama
reklama
reklama
reklama