Čokoládovo-malinové poháry s čokoládovými makronkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 6 porcí
- 300 g mražené maliny(není třeba je rozmrazovat)
- 1 lžíce brandy(nemusí být)
- 3 lžíce malinová zavařenina
- 175 g tmavá čokoláda+ navíc nastrouhaná čokoláda na ozdobu
- 300 g husté krémový malinový jogurt
- 300 ml vanilkový pudinkhotový
- čokoládové makronky (viz níže) nebo kupované sušenkyk podávání
Na čokoládové makronky
- 2 ks bílek
- 100 g moučkový cukr+ navíc na poprášení
- 100 g mleté mandle
- 25 g kakao
- 6 ks loupané mandle
- kcal300
- tuky13g
- nasycené7g
- sacharidy43g
- cukry40g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.16g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte maliny s brandy a malinovou zavařeninou, poté rozdělte do 6 sklenic.
krok 2
Čokoládu nalámejte do žáruvzdorné misky, tu umístěte nad vodní lázeň a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte jogurt a pudink. Hotový krém rozdělte do sklenic na maliny. Zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice do chvíle, dokud nebudete připraveni k podávání. Před podáváním posypte strouhanou tmavou čokoládou.
krok 3
Chcete-li vyrobit čokoládové makronky, zahřejte troubu na 190°C a vyložte plech pečicím papírem. Ze 2 bílků ušlehejte tuhý sníh. Postupně do něj zašlehejte 50 g moučkového cukru až je hustý a lesklý. Smíchejte 100 g mletých mandlí a 25 g kakaa s dalšími 50 g moučkového cukru a poté vmíchejte do bílkového sněhu. Těsto rozdělte na 12 dílů, namočte si ruce a poté vytvarujte každý kousek do koule. Rozložte je s rozestupy na plech a mírně je zploštěte. Na každou makronku položte loupanou mandli a lehce přitlačte. Pečte 10 minut, dokud makronky neztuhnou, ale uprostřed budou stále měkké. Nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem. Lze vyrobit 2 dny předem a uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.