Čokoládovo-pomerančové brownies
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 12 až 18 kusů
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g máslo, nakrájené na kousky
- 200 g hořká čokoláda, nahrubo nasekaná
- 1 ks velký pomeranč, kůra
- 4 ks velká vejce
- 350 g cukr krupice
- 100 g hladká mouka
- 50 g kakao
- 100 g hořká čokoláda s pomerančem, nasekaná
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C) a vyložte formu na brownies o rozměrech 24 × 20 cm pečicím papírem. Máslo, hořkou čokoládu a pomerančovou kůru dejte do nepřilnavého hrnce a na mírném ohni je za občasného velmi opatrného míchání rozpusťte dohladka – dejte pozor, abyste směs nepřipálili. Nechte vychladnout.
- KROK 2
Vejce a cukr šlehejte elektrickým šlehačem až směs zbledne a zdvojnásobí svůj objem – a šlehač po vyjmutí zanechá ve směsi stopu. Opatrně vmíchejte do vychladlé čokoládové směsi. Prosejte mouku a kakao, přimíchejte je do směsi a přidejte pomerančovou čokoládu.
- KROK 3
Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy a pečte 35 až 40 minut. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na čtverce.