reklama

  • 200 g máslo
    nakrájené na kousky
  • 200 g hořká čokoláda
    nahrubo nasekaná
  • 1 ks velký pomeranč
    kůra
  • 4 ks velká vejce
  • 350 g cukr krupice
  • 100 g hladká mouka
  • 50 g kakao
  • 100 g hořká čokoláda s pomerančem
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal291
  • tuky16g
  • nasycené9g
  • sacharidy33g
  • cukry29g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.3g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C) a vyložte formu na brownies o rozměrech 24 × 20 cm pečicím papírem. Máslo, hořkou čokoládu a pomerančovou kůru dejte do nepřilnavého hrnce a na mírném ohni je za občasného velmi opatrného míchání rozpusťte dohladka – dejte pozor, abyste směs nepřipálili. Nechte vychladnout.

  • krok 2

    Vejce a cukr šlehejte elektrickým šlehačem až směs zbledne a zdvojnásobí svůj objem – a šlehač po vyjmutí zanechá ve směsi stopu. Opatrně vmíchejte do vychladlé čokoládové směsi. Prosejte mouku a kakao, přimíchejte je do směsi a přidejte pomerančovou čokoládu.

  • krok 3

    Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy a pečte 35 až 40 minut. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na čtverce.

reklama
reklama
reklama
reklama