Čokoládovo-pomerančové brownies
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 12 až 18 kusů
Přejít na suroviny
- 200 g máslonakrájené na kousky
- 200 g hořká čokoládanahrubo nasekaná
- 1 ks velký pomerančkůra
- 4 ks velká vejce
- 350 g cukr krupice
- 100 g hladká mouka
- 50 g kakao
- 100 g hořká čokoláda s pomerančemnasekaná
- kcal291
- tuky16g
- nasycené9g
- sacharidy33g
- cukry29g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.3gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C) a vyložte formu na brownies o rozměrech 24 × 20 cm pečicím papírem. Máslo, hořkou čokoládu a pomerančovou kůru dejte do nepřilnavého hrnce a na mírném ohni je za občasného velmi opatrného míchání rozpusťte dohladka – dejte pozor, abyste směs nepřipálili. Nechte vychladnout.
krok 2
Vejce a cukr šlehejte elektrickým šlehačem až směs zbledne a zdvojnásobí svůj objem – a šlehač po vyjmutí zanechá ve směsi stopu. Opatrně vmíchejte do vychladlé čokoládové směsi. Prosejte mouku a kakao, přimíchejte je do směsi a přidejte pomerančovou čokoládu.
krok 3
Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy a pečte 35 až 40 minut. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na čtverce.