reklama

Suroviny

  • 200 g máslo, nakrájené na kousky
  • 200 g hořká čokoláda, nahrubo nasekaná
  • 1 ks velký pomeranč, kůra
  • 4 ks velká vejce
  • 350 g cukr krupice
  • 100 g hladká mouka
  • 50 g kakao
  • 100 g hořká čokoláda s pomerančem, nasekaná

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C) a vyložte formu na brownies o rozměrech 24 × 20 cm pečicím papírem. Máslo, hořkou čokoládu a pomerančovou kůru dejte do nepřilnavého hrnce a na mírném ohni je za občasného velmi opatrného míchání rozpusťte dohladka – dejte pozor, abyste směs nepřipálili. Nechte vychladnout.

  • KROK 2

    Vejce a cukr šlehejte elektrickým šlehačem až směs zbledne a zdvojnásobí svůj objem – a šlehač po vyjmutí zanechá ve směsi stopu. Opatrně vmíchejte do vychladlé čokoládové směsi. Prosejte mouku a kakao, přimíchejte je do směsi a přidejte pomerančovou čokoládu.

  • KROK 3

    Těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy a pečte 35 až 40 minut. Nechte vychladnout a poté nakrájejte na čtverce.

reklama
reklama
reklama
reklama