Cuketová polévka s pórkem a kozím sýrem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce řepkový olej
- 400 g póreknakrájený
- 450 g cuketynakrájené
- 1 litr vývarzeleninový
- 400 g špenát
- 150 g měkký kozí sýr
- 15 g bazalka+ na ozdobu
- 8 lžičky směs semínekslunečnicová, sezamová a dýňová
- 4 plátky celozrnný žitný chléb
- kcal304
- tuky16gs nízkým obsahem
- nasycené5gs nízkým obsahem
- sacharidy20g
- cukry6g
- vláknina8g
- proteín16g
- sůl1.1g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké pánvi rozehřejte olej a pórek na něm několik minut opékejte do měkka. Přidejte cukety, pak pánev přikryjte a vařte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přikryjte a vařte asi 7 minut.
krok 2
Přidejte špenát, poté pánev přikryjte a nechte 5 minut, aby zvadl. Sundejte z ohně a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Přidejte kozí sýr a bazalku a pak znovu rozmixujte.
krok 3
Pokud tento recept připravujete pro dvě osoby, nalijte polovinu polévky do dvou misek nebo velkých misek, zbytek uschovejte na další den. Posypte lístky bazalky a semínky a servírujte s žitným chlebem.