reklama

  • 1 lžíce řepkový olej
  • 400 g pórek
    nakrájený
  • 450 g cukety
    nakrájené
  • 1 litr vývar
    zeleninový
  • 400 g špenát
  • 150 g měkký kozí sýr
  • 15 g bazalka
    + na ozdobu
  • 8 lžičky směs semínek
    slunečnicová, sezamová a dýňová
  • 4 plátky celozrnný žitný chléb

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal304
  • tuky16g
    s nízkým obsahem
  • nasycené5g
    s nízkým obsahem
  • sacharidy20g
  • cukry6g
  • vláknina8g
  • proteín16g
  • sůl1.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké pánvi rozehřejte olej a pórek na něm několik minut opékejte do měkka. Přidejte cukety, pak pánev přikryjte a vařte dalších 5 minut. Zalijte vývarem, přikryjte a vařte asi 7 minut.

  • krok 2

    Přidejte špenát, poté pánev přikryjte a nechte 5 minut, aby zvadl. Sundejte z ohně a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Přidejte kozí sýr a bazalku a pak znovu rozmixujte.

  • krok 3

    Pokud tento recept připravujete pro dvě osoby, nalijte polovinu polévky do dvou misek nebo velkých misek, zbytek uschovejte na další den. Posypte lístky bazalky a semínky a servírujte s žitným chlebem.

reklama
reklama
reklama
reklama