reklama

Suroviny

  • 1 lžíce másla
  • 2 cibule, nakrájené
  • 1 kg cukety, nakrájené
  • 1 kg rajčat, nakrájených
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ lžička kurkumy
  • 2 l zeleninový vývar, nebo kuřecí
  • křupavý chléb, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velkém krnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a cukety a za občasného míchání opékáme 5 minut na středním plameni.

  • KROK 2

    Přidejte rajčata a mouku. Vařte několik minut a míchejte, aby se z mouky netvořily hrudky. Přidejte kurkumu a vývar, přikryjte a vařte 30 minut.

  • KROK 3

    Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte, pokud chcete opravdu hladkou texturu. Podávejte horkou s křupavým chlebem, nebo v létě vychlazenou. V mrazáku můžete uchovávat až 2 měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama