
Cuketová polévka s rajčaty
Porce 8
Příprava
Vaření
Pokud hledáte nový způsob, jak zužitkovat záplavu cuket, potom si tento recept zaručeně zamilujete. Cuketová polévka s rajčaty se skvěle hodí i do mrazáku. Můžete tak mít po ruce vždy super zdravé jídlo.
Přejít na suroviny
- 1 lžíce másla
- 2 cibulenakrájené
- 1 kg cuketynakrájené
- 1 kg rajčatnakrájených
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ lžička kurkumy
- 2 l zeleninový vývarnebo kuřecí
- křupavý chlébk podávání
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal90
- tuky3g
- nasycené1g
- sacharidy12g
- cukry8g
- vláknina4g
- proteín4g
- sůl0.8gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém krnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a cukety a za občasného míchání opékáme 5 minut na středním plameni.
krok 2
Přidejte rajčata a mouku. Vařte několik minut a míchejte, aby se z mouky netvořily hrudky. Přidejte kurkumu a vývar, přikryjte a vařte 30 minut.
krok 3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte, pokud chcete opravdu hladkou texturu. Podávejte horkou s křupavým chlebem, nebo v létě vychlazenou. V mrazáku můžete uchovávat až 2 měsíce.