Cuketová polévka s rajčaty
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce másla
- 2 cibule, nakrájené
- 1 kg cukety, nakrájené
- 1 kg rajčat, nakrájených
- 2 lžíce hladké mouky
- ½ lžička kurkumy
- 2 l zeleninový vývar, nebo kuřecí
- křupavý chléb, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velkém krnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a cukety a za občasného míchání opékáme 5 minut na středním plameni.
- KROK 2
Přidejte rajčata a mouku. Vařte několik minut a míchejte, aby se z mouky netvořily hrudky. Přidejte kurkumu a vývar, přikryjte a vařte 30 minut.
- KROK 3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte, pokud chcete opravdu hladkou texturu. Podávejte horkou s křupavým chlebem, nebo v létě vychlazenou. V mrazáku můžete uchovávat až 2 měsíce.