reklama

  • 1 lžíce másla
  • 2 cibule
    nakrájené
  • 1 kg cukety
    nakrájené
  • 1 kg rajčat
    nakrájených
  • 2 lžíce hladké mouky
  • ½ lžička kurkumy
  • 2 l zeleninový vývar
    nebo kuřecí
  • křupavý chléb
    k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal90
  • tuky3g
  • nasycené1g
  • sacharidy12g
  • cukry8g
  • vláknina4g
  • proteín4g
  • sůl0.8g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém krnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli a cukety a za občasného míchání opékáme 5 minut na středním plameni.

  • krok 2

    Přidejte rajčata a mouku. Vařte několik minut a míchejte, aby se z mouky netvořily hrudky. Přidejte kurkumu a vývar, přikryjte a vařte 30 minut.

  • krok 3

    Polévku rozmixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte, pokud chcete opravdu hladkou texturu. Podávejte horkou s křupavým chlebem, nebo v létě vychlazenou. V mrazáku můžete uchovávat až 2 měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama