reklama

Na placičky

  • řepkový olej
    nebo rostlinný olej na vymazání plechu
  • 350 g cuketa
    nastrouhaná
  • 1 ks vejce
  • 50 g pohanková mouka
  • 1 lžička semínka černé cibule (neboli černý kmín)
  • 25 g dýňová semínka
  • 1 stroužek česnek
    rozdrcený
  • 50 g kozí sýr

Na omáčku

  • 1 lžička dijonská hořčice
  • 50 ml jablečný ocet
    (nejlépe v raw kvalitě)
  • 1 lžička šťáva z citronu
  • 2 lžíce řepkový nebo rostlinný olej
  • malé balení kopr
    nasekaný
  • ½ ks okurka
    oloupaná a nakrájená na kostičky

K podávání

  • 60 g baby kadeřávek
  • 1 ks citron
    nakrájený na klínky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal151
  • tuky10g
  • nasycené2g
  • sacharidy7g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín7g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Nejprve si připravte omáčku. Vyšlehejte hořčici, ocet a citronovou šťávu, poté pomalu za stálého šlehání přidávejte olej.

  • krok 2

    Vmíchejte kopr a okurku – než omáčku budete podávat, dejte ji do chladničky. Takto si ji můžete připravit den předem.

  • krok 3

    Troubu rozehřejte na 190 °C a velký plech vymažte olejem.

  • krok 4

    Na placičky dejte cuketu do čisté utěrky a vyždímejte ji, abyste se zbavili přebytečné vody. Pak cuketu vyklopte do velké mísy a smíchejte ji s vejcem, pohankovou moukou, semínky černé cibule, dýňovými semínky a česnekem. Směs pořádně osolte a pak ji po vrchovatých lžících nanášejte na připravený plech, abyste vytvořili 6 kulatých placiček. Nakonec doprostřed každé placičky vtlačte kousek kozího sýra.

  • krok 5

    Pečte cca 20-25 minut, dokud nejsou placičky na povrchu pevné a zlatavé. Před přesunutím na mřížku je nechte na plechu vychladnout. Podávejte ještě teplé nebo i studené s koprovou omáčkou, baby kadeřávkem a klínky citronu.

reklama
reklama
reklama
reklama