Cuketové placičky s koprovo-okurkovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Na placičky
- řepkový olejnebo rostlinný olej na vymazání plechu
- 350 g cuketanastrouhaná
- 1 ks vejce
- 50 g pohanková mouka
- 1 lžička semínka černé cibule (neboli černý kmín)
- 25 g dýňová semínka
- 1 stroužek česnekrozdrcený
- 50 g kozí sýr
Na omáčku
- 1 lžička dijonská hořčice
- 50 ml jablečný ocet(nejlépe v raw kvalitě)
- 1 lžička šťáva z citronu
- 2 lžíce řepkový nebo rostlinný olej
- malé balení koprnasekaný
- ½ ks okurkaoloupaná a nakrájená na kostičky
K podávání
- 60 g baby kadeřávek
- 1 ks citronnakrájený na klínky
- kcal151
- tuky10g
- nasycené2g
- sacharidy7g
- cukry2g
- vláknina2g
- proteín7g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Nejprve si připravte omáčku. Vyšlehejte hořčici, ocet a citronovou šťávu, poté pomalu za stálého šlehání přidávejte olej.
krok 2
Vmíchejte kopr a okurku – než omáčku budete podávat, dejte ji do chladničky. Takto si ji můžete připravit den předem.
krok 3
Troubu rozehřejte na 190 °C a velký plech vymažte olejem.
krok 4
Na placičky dejte cuketu do čisté utěrky a vyždímejte ji, abyste se zbavili přebytečné vody. Pak cuketu vyklopte do velké mísy a smíchejte ji s vejcem, pohankovou moukou, semínky černé cibule, dýňovými semínky a česnekem. Směs pořádně osolte a pak ji po vrchovatých lžících nanášejte na připravený plech, abyste vytvořili 6 kulatých placiček. Nakonec doprostřed každé placičky vtlačte kousek kozího sýra.
krok 5
Pečte cca 20-25 minut, dokud nejsou placičky na povrchu pevné a zlatavé. Před přesunutím na mřížku je nechte na plechu vychladnout. Podávejte ještě teplé nebo i studené s koprovou omáčkou, baby kadeřávkem a klínky citronu.