reklama

  • 1 kg cuketa
  • 700 g rajčata
  • 300 g cibule
  • 150 g pórek
  • 250 g mrkev
  • 3 stroužky česnek
  • 60 ml olej
  • 3 g rajčatový protlak
  • 45 g passata
    rajčatová
  • 300 g klobása
  • 2 ks bobkový list
  • 3 ks nové koření
  • 5 g sůl
  • 5 g paprika mletá
  • 3 g pepř

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal350
  • tuky20g
  • nasycené6g
  • sacharidy30g
  • cukry10g
  • vláknina5g
  • proteín15g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cibuli oloupejte a nakrájejte. Bílou část pórku podélně rozpůlte a poté ji pokrájejte na tenké plátky. Mrkev nakrájejte na malé kostičky. Cuketu omyjte, odkrojte konce a nakrájejte na plátky. Česnek nakrájejte na plátky.

  • krok 2

    V hrnci se silným dnem rozehřejte olej, přidejte cibuli, pórek a mrkev. Smažte asi 10 minut – občas promíchejte. Přidejte cuketu a česnek, bobkové listy a nové koření. Přidejte sůl, sladkou papriku a pepř. Promíchejte a restujte dalších 10 minut odkryté na středním plameni.

  • krok 3

    Klobásu nakrájejte na silnější plátky.

  • krok 4

    Rajčata spařte a oloupejte. Nakrájejte je na větší kousky.

  • krok 5

    K dušené zelenině přidejte klobásu a rajčata. Přikryté duste dalších 20 minut, tentokrát na mírném ohni. Nakonec přidejte rajčatový protlak. V případě potřeby přidejte koření podle chuti a podlijte trochou vody. Bigos poduste dalších 20 minut bez pokličky na velmi mírném ohni a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama