Cuketový salát s ančovičkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + marinování
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- ¼ fenyklsemínka
- ½ ks citronšťáva a kůra
- 1 lžíce olivový olej+ na pokapání
- 1 stroužek česnekprolisovaný
- 1 ks cuketana tenké plátky
- 50 g římský salát
- 2 ks ančovičkyfilety
- kcal107
- tuky8g
- nasycené1g
- sacharidy4g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Semena fenyklu asi minutu orestujte na pánvi na středním plameni, dokud se nerozvoní. Lehce je rozdrťte v hmoždíři. Smíchejte citronovou šťávu, fenyklová semínka, olej a česnek ve velké míse a přidejte cuketu. Osolte, opepřete a nechte 30 minut marinovat.
krok 2
Lehce promíchteje cuketu s rukolou a servírujte na talíře. Navrch poklaďte podélně rozpůlenými filety ančoviček. Posypte citronovou kůrou a podávejte s extra kapkou olivového oleje.