reklama

Suroviny

  • ¼ fenykl semínka
  • ½ ks citron, šťáva a kůra
  • 1 lžíce olivový olej + na pokapání
  • 1 stroužek česnek, prolisovaný
  • 1 ks cuketa, na tenké plátky
  • 50 g římský salát
  • 2 ks ančovičky, filety

Postup přípravy

  • KROK 1

    Semena fenyklu asi minutu orestujte na pánvi na středním plameni, dokud se nerozvoní. Lehce je rozdrťte v hmoždíři. Smíchejte citronovou šťávu, fenyklová semínka, olej a česnek ve velké míse a přidejte cuketu. Osolte, opepřete a nechte 30 minut marinovat.

  • KROK 2

    Lehce promíchteje cuketu s rukolou a servírujte na talíře. Navrch poklaďte podélně rozpůlenými filety ančoviček. Posypte citronovou kůrou a podávejte s extra kapkou olivového oleje.

reklama
reklama
reklama
reklama