Cuketový salát s ančovičkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + marinování
- Velmi snadné
- 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- ¼ fenykl semínka
- ½ ks citron, šťáva a kůra
- 1 lžíce olivový olej + na pokapání
- 1 stroužek česnek, prolisovaný
- 1 ks cuketa, na tenké plátky
- 50 g římský salát
- 2 ks ančovičky, filety
Postup přípravy
- KROK 1
Semena fenyklu asi minutu orestujte na pánvi na středním plameni, dokud se nerozvoní. Lehce je rozdrťte v hmoždíři. Smíchejte citronovou šťávu, fenyklová semínka, olej a česnek ve velké míse a přidejte cuketu. Osolte, opepřete a nechte 30 minut marinovat.
- KROK 2
Lehce promíchteje cuketu s rukolou a servírujte na talíře. Navrch poklaďte podélně rozpůlenými filety ančoviček. Posypte citronovou kůrou a podávejte s extra kapkou olivového oleje.