reklama

  • ¼ fenykl
    semínka
  • ½ ks citron
    šťáva a kůra
  • 1 lžíce olivový olej
    + na pokapání
  • 1 stroužek česnek
    prolisovaný
  • 1 ks cuketa
    na tenké plátky
  • 50 g římský salát
  • 2 ks ančovičky
    filety

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal107
  • tuky8g
  • nasycené1g
  • sacharidy4g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Semena fenyklu asi minutu orestujte na pánvi na středním plameni, dokud se nerozvoní. Lehce je rozdrťte v hmoždíři. Smíchejte citronovou šťávu, fenyklová semínka, olej a česnek ve velké míse a přidejte cuketu. Osolte, opepřete a nechte 30 minut marinovat.

  • krok 2

    Lehce promíchteje cuketu s rukolou a servírujte na talíře. Navrch poklaďte podélně rozpůlenými filety ančoviček. Posypte citronovou kůrou a podávejte s extra kapkou olivového oleje.

reklama
reklama
reklama
reklama