Dip z avokáda a fazolí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Bez vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 avokádo
- 400 g cannellini fazolíscezených z plechovky
- 1 stroužek česnekujemně nastrouhaný
- 0,5 lžičky chilli vločekplus extra na podávání
- 0,5 lžičky kmínu
- 1 citronkůra a šťáva
- 3 lžíce avokádového olejeplus extra na pokapání
- pečivonebo krekry na podávání
- kcal194
- tuky14g
- nasycené2g
- sacharidy10g
- cukry1g
- vláknina5g
- proteín5g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Vydlabejte dužinu avokáda do mixéru. Přidejte scezené fazole, česnek, koření, citronovou kůru a šťávu a olej. Mixujte dohladka, podle potřeby zřeďte 50-100 ml vody. Osolte.
krok 2
Dejte do misky a posypte extra chilli vločkami a avokádovým olejem. Podávejte s krekry, pečivem či jako přílohu třeba k masu.