reklama

  • 1 avokádo
  • 400 g cannellini fazolí
    scezených z plechovky
  • 1 stroužek česneku
    jemně nastrouhaný
  • 0,5 lžičky chilli vloček
    plus extra na podávání
  • 0,5 lžičky kmínu
  • 1 citron
    kůra a šťáva
  • 3 lžíce avokádového oleje
    plus extra na pokapání
  • pečivo
    nebo krekry na podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal194
  • tuky14g
  • nasycené2g
  • sacharidy10g
  • cukry1g
  • vláknina5g
  • proteín5g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vydlabejte dužinu avokáda do mixéru. Přidejte scezené fazole, česnek, koření, citronovou kůru a šťávu a olej. Mixujte dohladka, podle potřeby zřeďte 50-100 ml vody. Osolte.

  • krok 2

    Dejte do misky a posypte extra chilli vločkami a avokádovým olejem. Podávejte s krekry, pečivem či jako přílohu třeba k masu.

reklama
reklama
reklama
reklama