
Dip z modrého sýra s řapíkatým celerem
12 porcí
Velmi snadné
Příprava
Ať už na tento pikantní krémový dip využijete francouzský Roquefort, italskou Gorgonzolu nebo českou Nivu, vždy bude chutnat báječně. Hodí se jako pohoštění na večírek, ale i jako jednoduchá pomazánka pro rychlou večeři.
Přejít na suroviny
- 300 g zakysaná smetana nebo crème fraîche
- 100 g majonéza
- 150 g sýr s modrou plísnínastrouhaný (Niva, Roquefort či Gorgonzola)
- 1 lžíce bílý vinný ocet
- 1 lžička worcestrová omáčka
- 1 ks řapíkatý celernakrájený na hranolky
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal158
- tuky15g
- nasycené7g
- sacharidy2g
- cukry2g
- vláknina1g
- proteín4g
- sůl0.62g
Postup přípravy
krok 1
Smíchejte zakysanou smetanu (nebo crème fraîche), majonézu, sýr s modrou plísní, bílý vinný ocet, worcestrovou omáčku a trochu koření. Přesuňte dip do servírovací misky a doplňte hranolky řapíkatého celeru.