reklama

Suroviny

  • 4 plátky slanina čerstvá, neuzená
  • 4 ks žampiony hnědé
  • 12 – 16 ks třešňová rajčátka
  • 6 lžičky olivový olej
  • 2 plátky celozrnný chléb
  • 2 ks vepřové klobásy čerstvé
  • 2 ks vejce
  • jablečný ocet
  • 2 x 100 ml pomerančová šťáva čerstvá
  • 1 ks pomeranč pokrájený na klínky
  • hrst borůvky (asi 50g/2oz)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Slaninu, žampiony a rajčata položte do pekáčku vyložený pečicím papířem. Kloubouky hub potřete 3 lžičkami oleje, zbylým olejem potřete obě strany chleba. Dejte stranou. Rozpalte v troubě gril na velmi vysokou teplotu. Párky dejte do malé zapékací misky a vložte pod gril. Grilujte asi 10 minut, dokud nebudou upečené, občas otočte.

  • KROK 2

    Mezitím naplňte kastrůlek ze tří čtvrtin vodou. Hlubší pánev také naplňte vodou a obojí přiveďte k varu. Do malého kastrůlku vložte vejce o pokojové teplotě na 30 sekund a pak vyjměte. Rozklepněte ho do hrnku. Do pánve s vodou přidejte ocet a metlou rozvířte vodu, abyste vytvořili vír. Do středu víru po malu vyklopte rozklepnuté vajíčko. Když se voda vrátí k varu, sundejte pánev z plotny, přikryjte a nechte stát. Po 3 minutách vejce vyjměte a přendejte ho do misky s teplou vodou, zatímco vaříte druhé vejce.

  • KROK 3

    Rozpalte grilovací pánev a položte na ni chléb. Opečte ho asi 1 minutu z každé strany dokřupava. Rajčata, slaninu a žampiony dejte na 3 – 4 minuty pod gril. Neotáčejte.

  • KROK 4

    Vejce vyjměte děrovanou lžící z vody a nechte krátce okapat. Vše naaranžujte na talíř a podávejte se s pomerančovou šťávou a kousky pomeranče.

reklama
reklama
reklama
reklama