Domácí zmrzlinové kornoutky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 8 porcí
- 50 g tmavá čokoládaplus extra na posypání
- 8 vaflové zmrzlinové kornoutky
- 100 ml nízkotučná smetana
- 140 g karamel
- 1 l vanilková zmrzlinavyndaná na 10 min z chladu pro změknutí
- kcal321
- tuky15g
- nasycené9g
- sacharidy46g
- cukry36g
- vláknina0g
- proteín4g
- sůl0.28g
Postup přípravy
krok 1
Rozpusťte 50 g čokolády. Pomocí cukrářského štětce natřete tenkou vrstvu po celé vnitřní straně každého kornoutu a poté nechte 20 minut zatuhnout. Smetanu a 100 g karamelu zahřívejte v malé pánvi 3-5 minut, dokud se vše nerozpustí.
krok 2
Ustřihněte 4 proužky nepromastitelného papíru, každý asi 7 cm široký, a poté je rozřízněte na polovinu. Omotejte proužek kolem horní části každého kornoutku a ujistěte se, že papír přeshuje alespoň 2,5 cm nad okraj. Papír zajistěte lepicí páskou. Umístěte kornoutky do formiček na nanuky nebo něčeho podobného, abyste zajistili, že budou stát vzpřímeně.
krok 3
Do každého kornoutku dejte trochu karamelu a poté do každého kornoutku pomocí lžičky jemně vtlačte trochu zmrzliny. Přidejte další vrstvou karamelu, poté naplňte kornout a střídejte vrstvy. Pokračujte v přidávání zmrzliny, dokud ji nemáte asi 2 cm nad horní část kornoutu, a poté povrch uhlaďte. Zbývající karamel nakrájejte na malé kousky a posypte jím vršek. Jemně nasekejte další čokoládu a také ji rozetřete. Dejte do mrazničky na 2–4 hodiny, dokud zmrzlina neztuhne.