reklama

  • 50 g tmavá čokoláda
    plus extra na posypání
  • 8 vaflové zmrzlinové kornoutky
  • 100 ml nízkotučná smetana
  • 140 g karamel
  • 1 l vanilková zmrzlina
    vyndaná na 10 min z chladu pro změknutí

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal321
  • tuky15g
  • nasycené9g
  • sacharidy46g
  • cukry36g
  • vláknina0g
  • proteín4g
  • sůl0.28g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpusťte 50 g čokolády. Pomocí cukrářského štětce natřete tenkou vrstvu po celé vnitřní straně každého kornoutu a poté nechte 20 minut zatuhnout. Smetanu a 100 g karamelu zahřívejte v malé pánvi 3-5 minut, dokud se vše nerozpustí.

  • krok 2

    Ustřihněte 4 proužky nepromastitelného papíru, každý asi 7 cm široký, a poté je rozřízněte na polovinu. Omotejte proužek kolem horní části každého kornoutku a ujistěte se, že papír přeshuje alespoň 2,5 cm nad okraj. Papír zajistěte lepicí páskou. Umístěte kornoutky do formiček na nanuky nebo něčeho podobného, abyste zajistili, že budou stát vzpřímeně.

  • krok 3

    Do každého kornoutku dejte trochu karamelu a poté do každého kornoutku pomocí lžičky jemně vtlačte trochu zmrzliny. Přidejte další vrstvou karamelu, poté naplňte kornout a střídejte vrstvy. Pokračujte v přidávání zmrzliny, dokud ji nemáte asi 2 cm nad horní část kornoutu, a poté povrch uhlaďte. Zbývající karamel nakrájejte na malé kousky a posypte jím vršek. Jemně nasekejte další čokoládu a také ji rozetřete. Dejte do mrazničky na 2–4 hodiny, dokud zmrzlina neztuhne.

reklama
reklama
reklama
reklama