
Jablka s marcipánem a sušeným ovocem
Na 4 porce
Velmi snadné
Celkový čas:
Hotové za 15-25 minut
Na přípravu skvělého zimního dezertu vám budou stačit pouhé 4 ingredience – jablka, marcipán, mincemeat (anglická zavařenina ze sušeného ovoce) a citron.
Přejít na suroviny
- 2 ks jablka
- 85 g marcipán
- 8 lžic mincemeatzavařenina ze sušeného ovoce (před Vánoci prodává např. Marks & Spencer)
- 1 ks citronjemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal200
- tuky4g
- nasycené1g
- sacharidy41g
- cukry24g
- vláknina2g
- proteín2g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Jablka horizontálně rozpulte. Odstraňte a vyhoďte jádřince a poté jablka postavte do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. Marcipán nakrájejte na malé kousky a smíchejte se zavařeninou mincemeat a citronovou kůrou. Pomocí lžíce naplňte směsí jablka a přelijte citronovou šťávou.
krok 2
Zakryjte misku potravinářskou fólií, několikrát propíchněte a vložte do mikrovlnné trouby na High po dobu 4 a ½ minuty. Pokud nemáte otočný talíř a jablka se nevaří rovnoměrně, v polovině otočte misku.
krok 3
Odstraňte potravinářskou fólii a před podáváním nechte 5 minut odstát.