reklama

Suroviny

  • 2 ks jablka
  • 85 g marcipán
  • 8 lžic mincemeat, zavařenina ze sušeného ovoce (před Vánoci prodává např. Marks & Spencer)
  • 1 ks citron, jemně nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva

Postup přípravy

  • KROK 1

    Jablka horizontálně rozpulte. Odstraňte a vyhoďte jádřince a poté jablka postavte do nádoby vhodné do mikrovlnné trouby. Marcipán nakrájejte na malé kousky a smíchejte se zavařeninou mincemeat a citronovou kůrou. Pomocí lžíce naplňte směsí jablka a přelijte citronovou šťávou.

  • KROK 2

    Zakryjte misku potravinářskou fólií, několikrát propíchněte a vložte do mikrovlnné trouby na High po dobu 4 a ½ minuty. Pokud nemáte otočný talíř a jablka se nevaří rovnoměrně, v polovině otočte misku.

  • KROK 3

    Odstraňte potravinářskou fólii a před podáváním nechte 5 minut odstát.

reklama
reklama
reklama
reklama