Ananasový sorbet
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení a mražení
- Snadné
- 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 ananas, oloupaný, zbavený jádřince a nakrájený na kousky
- 100 ml šťáva z limetky (asi 3 limetky)
- 1 mango zralé, oloupané a nakrájené na tenké plátky, na ozdobu
Na sirup
- 500 g krupicový cukr
- 1,5 lžíce citronová šťáva
- 1 vanilkový lusk, podélně rozpůlený
- 1 svitek skořice
Postup přípravy
- KROK 1
Vložte ananas do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte na kaši.
- KROK 2
Na přípravu sirupu dejte všechny ingredience do velkého hrnce s 500 ml vody, pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí, poté stáhněte z plotny.
- KROK 3
Ananasové pyré a limetkovou šťávu vlijte do sirupu a dobře promíchejte. Nechte vychladnout, poté přeceďte a ušlehejte ve výrobníku zmrzliny podle pokynů výrobce. Vložte do nádoby a zmrazte.
- KROK 4
Pokud nemáte zmrzlinovač, sirup nalijte do širší nádoby a zmrazte, dokud nezačne tuhnout. Potom každou hodinu rozdrťte led a promíchejte vidličkou. Sorbet podávejte v dezertních skleničkách s několika plátky manga.