reklama

  • 1 ananas
    oloupaný, zbavený jádřince a nakrájený na kousky
  • 100 ml šťáva z limetky
    (asi 3 limetky)
  • 1 mango
    zralé, oloupané a nakrájené na tenké plátky, na ozdobu

Na sirup

  • 500 g krupicový cukr
  • 1,5 lžíce citronová šťáva
  • 1 vanilkový lusk
    podélně rozpůlený
  • 1 svitek skořice

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal290
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy76g
  • cukry76g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.01g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vložte ananas do mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte na kaši.

  • krok 2

    Na přípravu sirupu dejte všechny ingredience do velkého hrnce s 500 ml vody, pomalu přiveďte k varu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí, poté stáhněte z plotny.

  • krok 3

    Ananasové pyré a limetkovou šťávu vlijte do sirupu a dobře promíchejte. Nechte vychladnout, poté přeceďte a ušlehejte ve výrobníku zmrzliny podle pokynů výrobce. Vložte do nádoby a zmrazte.

  • krok 4

    Pokud nemáte zmrzlinovač, sirup nalijte do širší nádoby a zmrazte, dokud nezačne tuhnout. Potom každou hodinu rozdrťte led a promíchejte vidličkou. Sorbet podávejte v dezertních skleničkách s několika plátky manga.

reklama
reklama
reklama
reklama