Bezinkové vinné želé s malinami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 plátky želatina
- 4 lžíce voda, horká
- 100 ml sirup z bezových květů
- 125 g maliny
- 400 ml šumivé bílé víno
Postup přípravy
- KROK 1
Plátky želatiny namočte do studené vody. Nabobtnalou želatinu vymačkejte, vhoďte do odměrky zalijte 4 lžícemi horké vody z konvice a promíchejte, aby se rozpustila. Přidejte sirup z bezových květů a dolijte šumivým bílým vínem tak, abyste získali celkem 450 ml tekutiny. Do šesti vysokých sklenic dejte pár malin a naplňte je asi do třetiny připravenou tekutinou. Nechte úplně ztuhnout, poté přidejte ještě pár malin a trochu tekutiny. Opakujte znovu, dokud nejsou sklenice téměř plné.