Bezinkové vinné želé s malinami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Přejít na suroviny
- 2 plátky želatina
- 4 lžíce vodahorká
- 100 ml sirup z bezových květů
- 125 g maliny
- 400 ml šumivé bílé víno
- kcal131
- tuky0.1g
- nasycené0g
- sacharidy18g
- cukry15g
- vláknina0.9g
- proteín3g
- sůl0.04g
Postup přípravy
krok 1
Plátky želatiny namočte do studené vody. Nabobtnalou želatinu vymačkejte, vhoďte do odměrky zalijte 4 lžícemi horké vody z konvice a promíchejte, aby se rozpustila. Přidejte sirup z bezových květů a dolijte šumivým bílým vínem tak, abyste získali celkem 450 ml tekutiny. Do šesti vysokých sklenic dejte pár malin a naplňte je asi do třetiny připravenou tekutinou. Nechte úplně ztuhnout, poté přidejte ještě pár malin a trochu tekutiny. Opakujte znovu, dokud nejsou sklenice téměř plné.