Čokoládové lanýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Na 16 lanýžů
Skip to ingredients
Suroviny
- 100 g čokoláda (mléčná nebo tmavá)
- 75 ml slazené kondenzované mléko
- 100 g světlá třená bábovka, muffiny nebo dortový korpus pečivo rozdrobené
- 50 g mleté mandle
- 100 g moučkový cukr + navíc na obalení
- kakao na obalení
Postup přípravy
- KROK 1
Čokoládu rozpusťte v misce nad vodní lázní. Jakmile se rozpustí, přidejte zbývající přísady a promíchejte.
- KROK 2
Rukama z hmoty odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu a vyválejte z nich kuličky. Rozložte je na talíř a vložte do lednice, aby ztuhly. Po ztuhnutí obalte v kakau nebo moučkovém cukru. Vydrží v lednici 1 týden.