
Čokoládové lanýže
Na 16 lanýžů
Velmi snadné
Příprava
Skvělý dárek od srdce? Vlastnoručně vyrobené čokoládové lanýže! Příště je můžete obměnit přidáním sekaných vlašských ořechů, sušeného ovoce nebo trošky rumu.
Přejít na suroviny
- 100 g čokoláda(mléčná nebo tmavá)
- 75 ml slazené kondenzované mléko
- 100 g světlá třená bábovka, muffiny nebo dortový korpuspečivo rozdrobené
- 50 g mleté mandle
- 100 g moučkový cukr+ navíc na obalení
- kakaona obalení
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal120
- tuky6g
- nasycené2g
- sacharidy17g
- cukry15g
- vláknina0g
- proteín2g
- sůl0.07g
Postup přípravy
krok 1
Čokoládu rozpusťte v misce nad vodní lázní. Jakmile se rozpustí, přidejte zbývající přísady a promíchejte.
krok 2
Rukama z hmoty odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu a vyválejte z nich kuličky. Rozložte je na talíř a vložte do lednice, aby ztuhly. Po ztuhnutí obalte v kakau nebo moučkovém cukru. Vydrží v lednici 1 týden.