Čokoládové lanýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Na 16 lanýžů
Přejít na suroviny
- 100 g čokoláda(mléčná nebo tmavá)
- 75 ml slazené kondenzované mléko
- 100 g světlá třená bábovka, muffiny nebo dortový korpuspečivo rozdrobené
- 50 g mleté mandle
- 100 g moučkový cukr+ navíc na obalení
- kakaona obalení
- kcal120
- tuky6g
- nasycené2g
- sacharidy17g
- cukry15g
- vláknina0g
- proteín2g
- sůl0.07g
Postup přípravy
krok 1
Čokoládu rozpusťte v misce nad vodní lázní. Jakmile se rozpustí, přidejte zbývající přísady a promíchejte.
krok 2
Rukama z hmoty odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu a vyválejte z nich kuličky. Rozložte je na talíř a vložte do lednice, aby ztuhly. Po ztuhnutí obalte v kakau nebo moučkovém cukru. Vydrží v lednici 1 týden.