reklama

  • 100 g čokoláda
    (mléčná nebo tmavá)
  • 75 ml slazené kondenzované mléko
  • 100 g světlá třená bábovka, muffiny nebo dortový korpus
    pečivo rozdrobené
  • 50 g mleté mandle
  • 100 g moučkový cukr
    + navíc na obalení
  • kakao
    na obalení

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal120
  • tuky6g
  • nasycené2g
  • sacharidy17g
  • cukry15g
  • vláknina0g
  • proteín2g
  • sůl0.07g

Postup přípravy

  • krok 1

    Čokoládu rozpusťte v misce nad vodní lázní. Jakmile se rozpustí, přidejte zbývající přísady a promíchejte.

  • krok 2

    Rukama z hmoty odebírejte kousky o velikosti vlašského ořechu a vyválejte z nich kuličky. Rozložte je na talíř a vložte do lednice, aby ztuhly. Po ztuhnutí obalte v kakau nebo moučkovém cukru. Vydrží v lednici 1 týden.

reklama
reklama
reklama
reklama