Čokoládové lanýže s mátou a chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus 2 hodiny chlazení
- Snadné
- Na 25 lanýžů
Přejít na suroviny
- 150 ml smetana ke šlehání
- 100 g mléčná čokoládanasekaná
- 100 g tmavá čokoládanasekaná
- 2 lžíce máslo
- 3 lžíce zlatý sirup
- 1 lžička mátový extrakt
- 2 červené chilli papričkynasekané nahrubo
- 50 g oloupané mandleopražené nasucho a nasekané
- kcal123
- tuky10g
- nasycené6g
- sacharidy6g
- cukry5g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Smetanu nalijte na hrnce a zahřejte těsně pod bod varu. Nasekanou čokoládu a máslo dejte do mísy, přelijte horkou smetanou a míchejte do hladka. Přidejte zlatý sirup, mátový extrakt a chilli a promíchejte. Nechte v chladu ztuhnout, trvá to asi 2 hodiny.
krok 2
Pomocí vykrajovače na meloun vykrajujte ze ztuhlé hmoty kuličky o velikosti zhruba 1 lžičky. Kuličky obalte v nasekaných mandlích a naskládejte na tác. Přikryjte a ponechte v chladu až do podávání.