reklama

Suroviny

  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 100 g mléčná čokoláda, nasekaná
  • 100 g tmavá čokoláda, nasekaná
  • 2 lžíce máslo
  • 3 lžíce zlatý sirup
  • 1 lžička mátový extrakt
  • 2 červené chilli papričky, nasekané nahrubo
  • 50 g oloupané mandle, opražené nasucho a nasekané

Postup přípravy

  • KROK 1

    Smetanu nalijte na hrnce a zahřejte těsně pod bod varu. Nasekanou čokoládu a máslo dejte do mísy, přelijte horkou smetanou a míchejte do hladka. Přidejte zlatý sirup, mátový extrakt a chilli a promíchejte. Nechte v chladu ztuhnout, trvá to asi 2 hodiny.

  • KROK 2

    Pomocí vykrajovače na meloun vykrajujte ze ztuhlé hmoty kuličky o velikosti zhruba 1 lžičky. Kuličky obalte v nasekaných mandlích a naskládejte na tác. Přikryjte a ponechte v chladu až do podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama