Čokoládové lanýže s mátou a chilli
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus 2 hodiny chlazení
- Snadné
- Na 25 lanýžů
Skip to ingredients
Suroviny
- 150 ml smetana ke šlehání
- 100 g mléčná čokoláda, nasekaná
- 100 g tmavá čokoláda, nasekaná
- 2 lžíce máslo
- 3 lžíce zlatý sirup
- 1 lžička mátový extrakt
- 2 červené chilli papričky, nasekané nahrubo
- 50 g oloupané mandle, opražené nasucho a nasekané
Postup přípravy
- KROK 1
Smetanu nalijte na hrnce a zahřejte těsně pod bod varu. Nasekanou čokoládu a máslo dejte do mísy, přelijte horkou smetanou a míchejte do hladka. Přidejte zlatý sirup, mátový extrakt a chilli a promíchejte. Nechte v chladu ztuhnout, trvá to asi 2 hodiny.
- KROK 2
Pomocí vykrajovače na meloun vykrajujte ze ztuhlé hmoty kuličky o velikosti zhruba 1 lžičky. Kuličky obalte v nasekaných mandlích a naskládejte na tác. Přikryjte a ponechte v chladu až do podávání.