reklama

  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 100 g mléčná čokoláda
    nasekaná
  • 100 g tmavá čokoláda
    nasekaná
  • 2 lžíce máslo
  • 3 lžíce zlatý sirup
  • 1 lžička mátový extrakt
  • 2 červené chilli papričky
    nasekané nahrubo
  • 50 g oloupané mandle
    opražené nasucho a nasekané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal123
  • tuky10g
  • nasycené6g
  • sacharidy6g
  • cukry5g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smetanu nalijte na hrnce a zahřejte těsně pod bod varu. Nasekanou čokoládu a máslo dejte do mísy, přelijte horkou smetanou a míchejte do hladka. Přidejte zlatý sirup, mátový extrakt a chilli a promíchejte. Nechte v chladu ztuhnout, trvá to asi 2 hodiny.

  • krok 2

    Pomocí vykrajovače na meloun vykrajujte ze ztuhlé hmoty kuličky o velikosti zhruba 1 lžičky. Kuličky obalte v nasekaných mandlích a naskládejte na tác. Přikryjte a ponechte v chladu až do podávání.

reklama
reklama
reklama
reklama