Čokoládové lanýže se sušenkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- plus chlazení
- Snadné
- cca 30 kusů
Přejít na suroviny
- 142 ml smetana ke šlehání
- 150 g bílá čokoládarozlámaná na kostky
- 150 g tmavá čokoládarozlámaná na kostky
- 50 g máslo
- 4 sušenkynahrubo rozdrcené
- 85 g sušené ovocedobré jsou nasekané meruňky a brusinky
- 1 pomerančová kůraz jednoho pomeranče
- moučkový cukrna obalení
- kakaona obalení
- kcal118
- tuky8g
- nasycené5g
- sacharidy12g
- cukry10g
- vláknina1g
- proteín1g
- sůl0.04g
Postup přípravy
krok 1
Smetanu dejte do malé pánve a přiveďte k varu. Do samostatných misek nasypte čokoládu a do každé rozdělte máslo.
krok 2
Horkou smetanu nalijte stejným dílem na tmavou a bílou čokoládu. Nechte asi 1 minutu a poté míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne lesklá a hladká hmota. Vzniklou ganache dejte vychladit.
krok 3
Sušenky, ovoce a pomerančovou kůru rozdělte stejnoměrně do misek, promíchejte a poté chlaďte alespoň 4 hodiny, dokud úplně neztuhne.
krok 4
Pomocí lžičky vydlabejte směsi a vytvarujte malé lanýže. Na talíř prosejeme moučkový cukr a obalíme v něm lanýže z bílé čokolády. Udělejte totéž s kakaem a lanýži z hořké čokolády a poté ochlaďte, dokud nebude potřeba. Lze vyrobit až den dopředu.