reklama

  • 142 ml smetana ke šlehání
  • 150 g bílá čokoláda
    rozlámaná na kostky
  • 150 g tmavá čokoláda
    rozlámaná na kostky
  • 50 g máslo
  • 4 sušenky
    nahrubo rozdrcené
  • 85 g sušené ovoce
    dobré jsou nasekané meruňky a brusinky
  • 1 pomerančová kůra
    z jednoho pomeranče
  • moučkový cukr
    na obalení
  • kakao
    na obalení

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal118
  • tuky8g
  • nasycené5g
  • sacharidy12g
  • cukry10g
  • vláknina1g
  • proteín1g
  • sůl0.04g

Postup přípravy

  • krok 1

    Smetanu dejte do malé pánve a přiveďte k varu. Do samostatných misek nasypte čokoládu a do každé rozdělte máslo.

  • krok 2

    Horkou smetanu nalijte stejným dílem na tmavou a bílou čokoládu. Nechte asi 1 minutu a poté míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a vznikne lesklá a hladká hmota. Vzniklou ganache dejte vychladit.

  • krok 3

    Sušenky, ovoce a pomerančovou kůru rozdělte stejnoměrně do misek, promíchejte a poté chlaďte alespoň 4 hodiny, dokud úplně neztuhne.

  • krok 4

    Pomocí lžičky vydlabejte směsi a vytvarujte malé lanýže. Na talíř prosejeme moučkový cukr a obalíme v něm lanýže z bílé čokolády. Udělejte totéž s kakaem a lanýži z hořké čokolády a poté ochlaďte, dokud nebude potřeba. Lze vyrobit až den dopředu.

reklama
reklama
reklama
reklama