Čokoládové velikonoční cupcaky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 16 cupcaků
Přejít na suroviny
- 140 g máslozměklé
- 140 g krupicový cukr
- 3 ks vejcevelikosti M
- 100 g mouka pšeničná hladkásmíchaná s kypřicím práškem do pečiva
- 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečivasmíchaný s moukou
- 25 g kakaoprosáté
Na krém
- 85 g mléčná čokoládanalámaná na kousky
- 85 g máslozměklé
- 100 g moučkový cukrprosátý
- 235 g malá čokoládová vajíčkana ozdobení
- kcal274
- tuky16g
- nasycené9g
- sacharidy31g
- cukry25g
- vláknina1g
- proteín3g
- sůl0.43g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 190°C a dva muffinové plechy vyložte 16 zlatými košíčky. Všechny ingredience na cupcaky přendejte do mísy kuchyňského robotu a šlehejte 2 minuty balonovou metlou do hladka. Rozdělte mezi košíčky tak, aby byly naplněné cca do dvou třetin. Pečte 12–15 minut, dokud navyběhnou a nejsou propečené. Nechte vychladnout na mřížce.
krok 2
Pro krém dejte čokoládu do mikrovlnné trouby na vysoký výkon na 1 minutu. Máslo a cukr společně ušleheje a poté zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Vzniklým krémem ozdobte cupcaky a ozdobte čokoládovými vajíčky.