Čokoládové velikonoční cupcaky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 16 cupcaků
Skip to ingredients
Suroviny
- 140 g máslo, změklé
- 140 g krupicový cukr
- 3 ks vejce, velikosti M
- 100 g mouka pšeničná hladká, smíchaná s kypřicím práškem do pečiva
- 1/2 lžičky kypřicí prášek do pečiva, smíchaný s moukou
- 25 g kakao, prosáté
Na krém
- 85 g mléčná čokoláda nalámaná na kousky
- 85 g máslo, změklé
- 100 g moučkový cukr, prosátý
- 235 g malá čokoládová vajíčka, na ozdobení
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 190°C a dva muffinové plechy vyložte 16 zlatými košíčky. Všechny ingredience na cupcaky přendejte do mísy kuchyňského robotu a šlehejte 2 minuty balonovou metlou do hladka. Rozdělte mezi košíčky tak, aby byly naplněné cca do dvou třetin. Pečte 12–15 minut, dokud navyběhnou a nejsou propečené. Nechte vychladnout na mřížce.
- KROK 2
Pro krém dejte čokoládu do mikrovlnné trouby na vysoký výkon na 1 minutu. Máslo a cukr společně ušleheje a poté zašlehejte rozpuštěnou čokoládu. Vzniklým krémem ozdobte cupcaky a ozdobte čokoládovými vajíčky.