
Cukrové švestky
4 porce
Snadné
Příprava
Vaření
Cukrové švestky v lahodné krustě jsou perfektní způsob, jak přivítat zimní měsíce. Jednoduchý recept je plný ovoce a absolutně bez lepku, což určitě ocení i ti, kteří se této složce vyhýbají. A jako bonus si během pečení náramně ovoníte celý byt.
Přejít na suroviny
- 140g krupicový cukr
- 1/4 lžičky skořice
- 1 vejcebílek z jednoho vejce
- 12 švestkyčervené
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal207
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy53g
- cukry53g
- vláknina3g
- proteín2g
- sůl0.06g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200 °C. V míse smíchejte cukr a skořici. Vyšlehejte bílky. Poté švestky obalte nejprve v bílku a následně ve skořicovém cukru, aby byly dokonale obaleny v cukrové krustě.
krok 2
Vyskládejte je do máslem vymazané zapékací míse a nechte mezi nimi rozestupy. Pečte 15 minut, nebo dokud nejsou švestky křupavé, uvnitř propečené a šťavnaté. Chcete-li je otestovat, zapíchněte do jedné párátko; pokud jde dovnitř snadno, jsou hotové.