Rychlý ovocný krambl
Připravte si rychlý ovocný dezert, když se objeví (i nečekaní) hosté. Příprava zapečeného ovoce s máslovou drobnekou trvá pouze 20 minut.
Custard je tradiční britský žloutkový krém s vanilkovou příchutí, který je podobný našemu českému pudinku. Jeho příprava je neuvěřitelně snadná a má širokou škálu využití. Můžete s ním polít knedlíky, ovoce, koláč nebo jíst samotný jen tak na lžičku.
Nutriční hodnoty: na porci
V hrnci přiveďte mléko k varu a poté ho okamžitě dejte pryč z plotny. V míse prošlehejte žloutky, vanilkový cukr a mouku. Mléko pomalu nalijte do vaječné směsi a dobře prošlehejte.
Směs vraťte do hrnce, postavte na mírný oheň a míchejte 8-10 minut, dokud nezačne houstnout. Pak můžete podávat například se sladkými knedlíky nebo ovocem.