Dvojitě čokoládové sušenky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 10 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 175 g máslo, změklé
- 85 g krupicový cukr
- 200 g mouka pšeničná hladká
- 2 lžíce kakao
- 100 g kousky čokolády, mléčné nebo hořké
Postup přípravy
- KROK 1
Máslo a cukr utřete vařečkou. Vmíchejte mouku a kakao a poté kousky čokolády – v této fázi budete těsto pravděpodobně muset promíchat rukama. Těsto rozpulte a z každého dílu vyválejte váleček o tloušťce asi 5 cm. Zabalte do potravinářské fólie a uložte na 1 hodinu do lednice. V lednici vydrží i několik dní, ovšem můžete ho i zamrazit až na 1 měsíc.
- KROK 2
Troubu rozehřejte na 180°C. Váleček těsta nakrájejte na 1 cm silná kolečka, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na plechu.