reklama

Suroviny

  • 175 g máslo, změklé
  • 85 g krupicový cukr
  • 200 g mouka pšeničná hladká
  • 2 lžíce kakao
  • 100 g kousky čokolády, mléčné nebo hořké

Postup přípravy

  • KROK 1

    Máslo a cukr utřete vařečkou. Vmíchejte mouku a kakao a poté kousky čokolády – v této fázi budete těsto pravděpodobně muset promíchat rukama. Těsto rozpulte a z každého dílu vyválejte váleček o tloušťce asi 5 cm. Zabalte do potravinářské fólie a uložte na 1 hodinu do lednice. V lednici vydrží i několik dní, ovšem můžete ho i zamrazit až na 1 měsíc.

  • KROK 2

    Troubu rozehřejte na 180°C. Váleček těsta nakrájejte na 1 cm silná kolečka, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na plechu.

reklama
reklama
reklama
reklama