reklama

  • 175 g máslo
    změklé
  • 85 g krupicový cukr
  • 200 g mouka pšeničná hladká
  • 2 lžíce kakao
  • 100 g kousky čokolády
    mléčné nebo hořké

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal290
  • tuky18g
  • nasycené11g
  • sacharidy31g
  • cukry15g
  • vláknina1g
  • proteín3g
  • sůl0.22g

Postup přípravy

  • krok 1

    Máslo a cukr utřete vařečkou. Vmíchejte mouku a kakao a poté kousky čokolády – v této fázi budete těsto pravděpodobně muset promíchat rukama. Těsto rozpulte a z každého dílu vyválejte váleček o tloušťce asi 5 cm. Zabalte do potravinářské fólie a uložte na 1 hodinu do lednice. V lednici vydrží i několik dní, ovšem můžete ho i zamrazit až na 1 měsíc.

  • krok 2

    Troubu rozehřejte na 180°C. Váleček těsta nakrájejte na 1 cm silná kolečka, přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10–12 minut. Nechte vychladnout na plechu.

reklama
reklama
reklama
reklama