reklama

  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 200 ml řecký jogurt
  • 4 ks sněhové pusinky
    nalámané
  • 200 g jahody
    200 g odstopkovaných a nakrájených do parfaitu + 100 g přepůlených na ozdobu
  • 2 lžíce citronového krému lemon curd
  • 100 g maliny
    na ozdobu

Na omáčku z jahod a malin

  • 150 g maliny
  • 150 g jahody
  • 2 lžíce moučkový cukr
  • 1 lžíce citronová šťáva

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal576
  • tuky43g
  • nasycené24g
  • sacharidy43g
  • cukry28g
  • vláknina3g
  • proteín7g
  • sůl0.21g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vyložte 6 kokotek o objemu 150 ml potravinářskou fólií. Lehce ušlehejte smetanu, poté do ní vmíchejte jogurt, nalámené pusinky a nakrájené jahody, až se vše spojí. Vmíchejte citronový krém lemon curd tak, abyste získali jemný mramorovaný efekt.

  • krok 2

    Lžící rozdělte směs do připravených kokotek a zmrazte na 2-2 a ½ hodiny nebo do polozmrznutí. Mezitím připravte omáčku. Maliny a jahody, moučkový cukr a citronovou šťávu dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na kaši. Omáčku propasírujte, abyste odstranili pecičky, a poté odstavte.

  • krok 3

    Chcete-li podávat, vyklopte polozmrazené parfaity na servírovací talíře a odstraňte potravinářskou fólii. Rozpůlené jahody a maliny naaranžujte na parfait. Podávejte s kapkou ovocné omáčky.

reklama
reklama
reklama
reklama