Eton mess parfait s omáčkou z jahod a malin
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- + mražení
- Velmi snadné
- Na 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 ml smetana ke šlehání
- 200 ml řecký jogurt
- 4 ks sněhové pusinky, nalámané
- 200 g jahody, 200 g odstopkovaných a nakrájených do parfaitu + 100 g přepůlených na ozdobu
- 2 lžíce citronového krému lemon curd
- 100 g maliny na ozdobu
Na omáčku z jahod a malin
- 150 g maliny
- 150 g jahody
- 2 lžíce moučkový cukr
- 1 lžíce citronová šťáva
Postup přípravy
- KROK 1
Vyložte 6 kokotek o objemu 150 ml potravinářskou fólií. Lehce ušlehejte smetanu, poté do ní vmíchejte jogurt, nalámené pusinky a nakrájené jahody, až se vše spojí. Vmíchejte citronový krém lemon curd tak, abyste získali jemný mramorovaný efekt.
- KROK 2
Lžící rozdělte směs do připravených kokotek a zmrazte na 2-2 a ½ hodiny nebo do polozmrznutí. Mezitím připravte omáčku. Maliny a jahody, moučkový cukr a citronovou šťávu dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte na kaši. Omáčku propasírujte, abyste odstranili pecičky, a poté odstavte.
- KROK 3
Chcete-li podávat, vyklopte polozmrazené parfaity na servírovací talíře a odstraňte potravinářskou fólii. Rozpůlené jahody a maliny naaranžujte na parfait. Podávejte s kapkou ovocné omáčky.