reklama

  • 8 ks sněhové pusinky
    velké, kupované
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • 2–4 lžíce růžová voda
    nebo podle chuti (intenzita se může lišit, ochutnejte postupně)
  • 500 g jahody
    odstopkované a nakrájené na čtvrtky
  • jedlé květy
    okvětní lístky růže (ze zahrady, bez postřiku, ne z květinářství), na ozdobu

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal443
  • tuky40g
  • nasycené23g
  • sacharidy19g
  • cukry19g
  • vláknina1g
  • proteín2g
  • sůl0.09g

Postup přípravy

  • krok 1

    Pusinky nalámejte na kousky velikosti sousta.

  • krok 2

    Smetanu šlehejte, dokud nedrží tvar, ale dejte pozor, aby jste ji nepřešlehali. Zašlehejte růžovou vodu.

  • krok 3

    Těsně před podáváním smíchejte rozdrcené pusinky a smetanu. Vmíchejte jahody, ale pár si nechte na ozdobu. Rozdělte do 8 pohárů či sklenic. Nebo, pokud chcete, nemusíte směs míchat a můžete do pohárů střídavě vrstvit pusinky, šlehačku a jahody. Pokud chcete, ozdobte okvětními lístky růží.

reklama
reklama
reklama
reklama