Eton mess s růžovou vodou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Na 8 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 8 ks sněhové pusinky, velké, kupované
- 600 ml smetana ke šlehání
- 2–4 lžíce růžová voda, nebo podle chuti (intenzita se může lišit, ochutnejte postupně)
- 500 g jahody, odstopkované a nakrájené na čtvrtky
- jedlé květy okvětní lístky růže (ze zahrady, bez postřiku, ne z květinářství), na ozdobu
Postup přípravy
- KROK 1
Pusinky nalámejte na kousky velikosti sousta.
- KROK 2
Smetanu šlehejte, dokud nedrží tvar, ale dejte pozor, aby jste ji nepřešlehali. Zašlehejte růžovou vodu.
- KROK 3
Těsně před podáváním smíchejte rozdrcené pusinky a smetanu. Vmíchejte jahody, ale pár si nechte na ozdobu. Rozdělte do 8 pohárů či sklenic. Nebo, pokud chcete, nemusíte směs míchat a můžete do pohárů střídavě vrstvit pusinky, šlehačku a jahody. Pokud chcete, ozdobte okvětními lístky růží.