Gin & tonic sorbet
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + mražení
- Na 6 porcí
- 400 g krupicový cukr
- 400 ml tonik
- 4 lžíce gin
- 1 ks limetakůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná + plátky navíc na zamražení
- 1 ks citronkůra nastrouhaná najemno z celého citronu, šťáva vymačkaná z poloviny + plátky navíc na zamražení
- 1 bílek
- kcal314
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy77g
- cukry77g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0.05g
Postup přípravy
krok 1
Cukr dejte do hrnce se 400 ml vody a na mírném ohni zahřívejte, dokud se nerozpustí. Zvyšte teplotu a vařte 1 minutu. Sundejte z plotny a nechte mírně vychladnout.
krok 2
Tonik nalijte do misky, přidejte cukrový sirup a nechte vychladit v lednici.
krok 3
Jakmile tonik vychladne, přidejte gin, limetovou a citronovou kůru a šťávu a nalijte do nádoby vhodné do mrazáku, poté uložte do mrazáku asi na 2 hodiny.
krok 4
Vyjměte sorbet z mrazáku a naškrábejte vidličkou. Bílek zpěňte vidličkou, spolu se sorbetem vlijte do food processoru a několika pulzy společně promixujte – udělejte to rychle, aby se sorbet nezačal rozpouštět. Nalijte směs zpět do nádoby a zmrazte, dokud neztuhne. Extra plátky citronů a limetek zmrazte na tácu, dokud neztuhnou. Sorbet podávejt ve sklenicích nebo mističkách ozdobený plátky citronu a limety.