Gin & tonic sorbet
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + mražení
- Na 6 porcí
Suroviny
- 400 g krupicový cukr
- 400 ml tonik
- 4 lžíce gin
- 1 ks limeta kůra nastrouhaná najemno a šťáva vymačkaná + plátky navíc na zamražení
- 1 ks citron kůra nastrouhaná najemno z celého citronu, šťáva vymačkaná z poloviny + plátky navíc na zamražení
- 1 bílek
Postup přípravy
- KROK 1
Cukr dejte do hrnce se 400 ml vody a na mírném ohni zahřívejte, dokud se nerozpustí. Zvyšte teplotu a vařte 1 minutu. Sundejte z plotny a nechte mírně vychladnout.
- KROK 2
Tonik nalijte do misky, přidejte cukrový sirup a nechte vychladit v lednici.
- KROK 3
Jakmile tonik vychladne, přidejte gin, limetovou a citronovou kůru a šťávu a nalijte do nádoby vhodné do mrazáku, poté uložte do mrazáku asi na 2 hodiny.
- KROK 4
Vyjměte sorbet z mrazáku a naškrábejte vidličkou. Bílek zpěňte vidličkou, spolu se sorbetem vlijte do food processoru a několika pulzy společně promixujte – udělejte to rychle, aby se sorbet nezačal rozpouštět. Nalijte směs zpět do nádoby a zmrazte, dokud neztuhne. Extra plátky citronů a limetek zmrazte na tácu, dokud neztuhnou. Sorbet podávejt ve sklenicích nebo mističkách ozdobený plátky citronu a limety.