Hořké čokoládové lanýže
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- plus chlazení, bez vaření
- Snadné
- 24 kousků
Přejít na suroviny
- 200 g tmavá čokoláda70%, nasekané
- 85 ml smetana ke šlehání
- 1 lžička vanilkový extrakt
- kakao a nastrouhaná bílá čokoládana obalení
- kcal62
- tuky4g
- nasycené3g
- sacharidy5g
- cukry5g
- vláknina0g
- proteín1g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Čokoládu, smetanu a vanilku dejte do pánve a velmi opatrně zahřívejte, dokud se nerozpustí. Ochlaďte a poté dejte alespoň na 90 minut do ledničky ztuhnout.
krok 2
Pomocí mini naběračky nebo lžičky vytvořte 24 lanýžů. Obalte je v kakau nebo nastrouhané bílé čokoládě. Před servírováním je uchovávejte v chladu.
krok 3
Můžete si je připravit až 4 dny dopředu, nebo na 1 měsíc zamrazit. V takovém případě je po vyndání z mrazáku nechce na chladném místě rozmrazit a pokud bude třeba, opět obalte v kakau.