reklama

  • 50 g máslo
    rozpuštěné + na vymazání
  • 50 g hladká mouka
    + na vysypání
  • 1/4 lžičky kypřící prášek
  • 1 lžička směs perníkového koření
  • 50 g tmavý muscovado cukr
  • 1 ks vejce
  • 1 ks pomeranč
  • 1 hrst sušené rozinky, brusinky, třešně
  • vanilková zmrzlina
    k podávání
  • med
    k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal243
  • tuky13g
  • nasycené8g
  • sacharidy29g
  • cukry17g
  • vláknina1g
  • proteín4g
  • sůl0.37g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vymažte a vysypte 4 malé zapékací misky (ramekiny) a dejte stranou. Všechny ingredience kromě sušeného ovoce nasypte do velké mísy. Pomocí ručního šlehače mixujte, dokud není směs hladká. Poté vmíchejte sušené ovoce. Směs dejte do chladničky do doby, než ji budete potřebovat.

  • krok 2

    Rozehřejte troubu na 230 °C. Směs rozdělte do zapékacích misek a pečte 15 minut, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Upečené chlebíčky vyklopte na talíře, navrch dejte kopeček vanilkové zmrzliny a pokapejte medem.

reklama
reklama
reklama
reklama