Teplé vánoční chlebíčky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 50 g máslo, rozpuštěné + na vymazání
- 50 g hladká mouka + na vysypání
- 1/4 lžičky kypřící prášek
- 1 lžička směs perníkového koření
- 50 g tmavý muscovado cukr
- 1 ks vejce
- 1 ks pomeranč
- 1 hrst sušené rozinky, brusinky, třešně
- vanilková zmrzlina k podávání
- med k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Vymažte a vysypte 4 malé zapékací misky (ramekiny) a dejte stranou. Všechny ingredience kromě sušeného ovoce nasypte do velké mísy. Pomocí ručního šlehače mixujte, dokud není směs hladká. Poté vmíchejte sušené ovoce. Směs dejte do chladničky do doby, než ji budete potřebovat.
- KROK 2
Rozehřejte troubu na 230 °C. Směs rozdělte do zapékacích misek a pečte 15 minut, dokud se nenafouknou a nezezlátnou. Upečené chlebíčky vyklopte na talíře, navrch dejte kopeček vanilkové zmrzliny a pokapejte medem.