Jahody s limetovo-pepřovým sirupem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- + chladnutí
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 ks limeta
- 100 g krupicový cukr
- 2 lžičky černý pepřčerstvě drcený
- 450 g jahodyodstopkované a rozpůlené nebo rozčtvrcené, pokud jsou velké
- vanilková nebo kokosová zmrzlinak podávání
- kcal130
- tuky0g
- nasycené0g
- sacharidy31g
- cukry31g
- vláknina2g
- proteín1g
- sůl0g
Postup přípravy
krok 1
Pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte na dlouhé nudličky kůru z 1 limety. Odstraňte všechny zbytky bílé části kůry, než ji použijete (může totiž nepříjemně zhořknout). Kůru vložte na střední pánev. Vymačkejte obě limety a do pánve přidejte šťávu se 3 lžícemi vody, cukrem a drceným pepřem. Mírně zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, poté přiveďte k varu, chvíli vařte a poté stáhněte z plotny.
krok 2
Jahody rozložte do servírovací mísy, přelijte horkým sirupem a nechte zcela vychladnout. Sirup zrůžoví. Podávejte při pokojové teplotě se zmrzlinou.