reklama

  • 200 g mouka pšeničná hladká
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g krupicový cukr
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
    lehce rozšlehané
  • 4 lžíce džem
    jahodový

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal170
  • tuky8g
  • nasycené5g
  • sacharidy25g
  • cukry13g
  • vláknina0.5g
  • proteín2g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 190 °C. Mouku, cukr a máslo utřete tak, aby směs připomínala žmolenku. Případně to můžete udělat v kuchyňském robotu. Přidejte tolik vejce, aby se směs spojila a vytvořilo tuhé těsto.

  • krok 2

    Pomoučněte si ruce a vytvarujte z těsta váleček o průměru asi 5 cm. Nakrájejte ho na 2 cm silné plátky a pokládejte vedle sebe na velký plech. Nechejte mezi nimi větší rozestupy, protože se směs při pečení rozteče.

  • krok 3

    Uprostřed každého plátku udělejte koncem vařečky malou prohlubeň a doprostřed kápněte lžičku džemu. Pečte 10-15 minut, dokud mírně nenabydou a nezezlátnou.

  • krok 4

    Hotové sušenky přendejte vychladit na mřížku.

reklama
reklama
reklama
reklama