Jednoduché džemové sušenky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 200 g mouka pšeničná hladká
- 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
- 100 g krupicový cukr
- 100 g máslo
- 1 vejce, lehce rozšlehané
- 4 lžíce džem jahodový
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 190 °C. Mouku, cukr a máslo utřete tak, aby směs připomínala žmolenku. Případně to můžete udělat v kuchyňském robotu. Přidejte tolik vejce, aby se směs spojila a vytvořilo tuhé těsto.
- KROK 2
Pomoučněte si ruce a vytvarujte z těsta váleček o průměru asi 5 cm. Nakrájejte ho na 2 cm silné plátky a pokládejte vedle sebe na velký plech. Nechejte mezi nimi větší rozestupy, protože se směs při pečení rozteče.
- KROK 3
Uprostřed každého plátku udělejte koncem vařečky malou prohlubeň a doprostřed kápněte lžičku džemu. Pečte 10-15 minut, dokud mírně nenabydou a nezezlátnou.
- KROK 4
Hotové sušenky přendejte vychladit na mřížku.