Jogurtové nanuky s lesním ovocem a sušenkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- plus 4 hodiny mrazení
- Velmi snadné
- Porce 8
Suroviny
- 100 g zázvorové sušenky
- 405 g slazené odtučněné kondenzované mléko
- 250 g směs jahody, maliny, angrešt
- 500 g řecký jogurt, 0% tuku
- 250 g směs borůvky, ostružiny, angrešt
Postup přípravy
- KROK 1
Sušenky vložte do kuchyňského robotu a rozdrťte najemno. Přidejte 2 lžíce kondenzovaného mléka a znovu promíchejte, dokud se drobky nezačnou spojovat. Rozdělte drť na dno 8 papírových kelímků. Zadní stranou lžíce upěchujte a uhlaďte do rovné plochy. Ujistěte se, že jste z mísy přístroje vybrali veškerou sušenkovou drť - v takovém případě totiž není třeba mísu před dalším krokem mýt.
- KROK 2
Větší ovoce (např. jahody) nakrájejte nahrubo. Do mísy kuchyňského robotu vložte polovinu směsi jahod, malin a angreštu, polovinu ze zbylého kondenzovaného mléka a polovinu jogurtu. Rozmixujte do hladka. Vyjměte nože z robotu a vmíchejte zbývající směs jahod, malin a angreštu. Hmotu rozdělte do 4 papírových košíčků. To samé udělejte se směsí borůvek, ostružin a angreštu a zbývajícími surovinami.
- KROK 3
Do každého košíčku vložte nanukové dřívko a zatlačte jej do základny ze sušenek tak, aby dřívko stálo rovně. Mrazte alespoň 4 hodiny. Před podáváním otočte dnem vzhůru a jemně kelímek zmáčkněte, dokud nanuk nevyklouzne.